Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ αεροσκάφη παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος σήμερα στο Τόκιο εξαιτίας της σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε την περιοχή και οδήγησε τις αρχές στο να εκδώσει για πρώτη φορά την τελευταία τετραετία προειδοποιήσεις για τις ισχυρές χιονοπτώσεις.

Περισσότερες από 330 πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακυρώθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τουλάχιστον 67 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατυχήματα που σχετίζονται με τις χιονοπτώσεις στο Τόκιο» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Και ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να αυξηθεί δεδομένων των κλήσεων για βοήθεια που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε» επισήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας είναι συνηθισμένος στις πυκνές χιονοπτώσεις όμως τέτοιου είδους μετεωρολογικές συνθήκες είναι σπάνιες στο Τόκιο.

Με τον κίνδυνο να επικρατήσει το χάος στο δίκτυο μεταφορών, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας είχε καλέσει τους πολίτες να φύγουν νωρίτερα από τις εργασίες τους.

«Αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις απόψε το βράδυ» στο Τόκιο, είχε προειδοποιήσει ο επικεφαλής μετεωρολόγος Τσουμόρου Ματσουμότο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «οι χιονοπτώσεις να επηρεάσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Ωστόσο, εν ώρα αιχμής, το βράδυ, πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν το χιόνι στο Σιντζούκου, τον πλέον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία δεν εκδίδει προειδοποιήσεις για τις χιονοπτώσεις παρά μόνο εάν υφίσταται ο κίνδυνος να υπάρξουν υλικές ζημιές και προβλήματα στην κυκλοφορία.

«Στο Τόκιο προειδοποιούμε για ισχυρές χιονοπτώσεις με μια πρώτη πρόβλεψη το ύψος του χιονιού να ξεπεράσει τα 10 εκατοστά σε διάστημα 12 ωρών» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η μετεωρολόγος Σακίκο Νισιόκα.

Τελευταία φορά που εκδόθηκε τέτοια προειδοποίηση στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ήταν τον Φεβρουάριο του 2014. Τότε το ύψος του χιονιού στο Τόκιο είχε φθάσει τα 27 εκατοστά.