Κύπρος: Ένοχος 48χρονος για σεξουαλική παρενόχληση της θετής του κόρης

|
THESTIVAL TEAM

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού έκρινε ένοχο τον 48χρονο από τη Λεμεσό της Κύπρου για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης του ίδιου του παιδιού του και συγκεκριμένα της ανήλικης θετής του κόρης, με ποινή φυλάκισης 18 μηνών που επέβαλε στον πατριό – ΤΕΡΑΣ.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2017, κατόπιν καταγγελίας η οποία και υπεβλήθη προς την Αστυνομία, από την ίδια την 14χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”, η εν λόγω υπόθεση εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της ταυτότητας αλλά και του ψυχικού κόσμου της ανήλικης.

Μετά από ακροαματική διαδικασία το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού έκρινε ένοχο τον 48χρονο και στις πεντε συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε της σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος 10χρονου τότε κοριτσιού το οποίο για τέσσερα χρόνια βρισκόταν έρμαιο των αρρωστημένων σεξουαλικών ορέξεων του πατριού της.

H σύλληψη του 48χρόνου ήταν το επακόλουθο σχετικής καταγγελίας που έγινε στην Αστυνομία τον περασμένο Ιανουάριο από την ίδια την 14χρονη-θύμα η οποία κατέφυγε στο ΤΑΕ Λεμεσού, όπου και κατήγγειλε την κακοποιητική δράση του 48χρονου πατριού της κατά το διάστημα των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μικρή, στο χρονικό αυτό διάστημα ο πατριός της αρκετές φορές προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες και αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος της.

Να σημειώσουμε ότι ο πατριός – ΤΕΡΑΣ, εκρατείτο ως ύποπτος εδώ και έναν χρόνο και η ποινή που του επιβλήθηκε θα ισχύει από την ημέρα της σύλληψής του, οπότε σύντομα θα αποφυλακιστεί.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.