Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας δήλωσε ότι μπορεί κάλλιστα να κυβερνήσει από το Βέλγιο

|
THESTIVAL TEAM

Ο αυτονομιστής ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι μπορεί να διοικεί την Καταλονία από το Βέλγιο και έτσι να αποφύγει τον εγκλεισμό του στη φυλακή, σε περίπτωση που επέστρεφε στην Ισπανία όπου διώκεται από τη δικαιοσύνη, παρά τις προειδοποιήσεις της ισπανικής κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος της περιφέρειας εξ αποστάσεως.

«Στη φυλακή δεν θα μπορούσα να απευθυνθώ στον κόσμο, ούτε να γράφω, ούτε να δέχομαι επισκέπτες… Ο μόνος τρόπος είναι να μπορώ να συνεχίσω να το κάνω με ελευθερία, με ασφάλεια. Δεν μπορώ να ενεργώ ως πρόεδρος (της περιφέρειας) αν είμαι φυλακισμένος», εξήγησε ο Πουτζντεμόν σε συνέντευξή του στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό Catalunya Radio από το Βέλγιο, όπου αυτοεξορίστηκε μαζί με πρώην υπουργούς του.

«Είναι προφανές πως δεν έχουμε τις καταστάσεις κανονικότητας που θα θέλαμε, αλλά δυστυχώς θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να το κάνω από το ισπανικό κράτος, όπου θα είμαστε στη φυλακή… παρά να το κάνω από εδώ», εξήγησε.

«Σήμερα, τα μεγάλα επιχειρηματικά, πανεπιστημιακά ή ερευνητικά σχέδια διευθύνονται κυρίως επίσης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών» εξ αποστάσεως, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.