Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Καραϊβική

|
THESTIVAL TEAM

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Καραϊβική Θάλασσα, βόρεια των ακτών της Ονδούρας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Μάλιστα, το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τον κίνδυνο τσουνάμι, συναγερμό που ακύρωσε περίπου 15 λεπτά μετά την ενεργοποίησή του.

Σύμφωνα με το USGS ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή 202 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Μπάρα Πατούκα της Ονδούρας και περίπου 307 χλμ. νοτιοδυτικά του Τζορτζ Τάουν των Νήσων Κέιμαν. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Κατά το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, υπήρχε αρχικά κίνδυνος να πληγούν από σεισμικά παλιρροϊκά κύματα ύψους τριάντα εκατοστών έως 1 μέτρου πάνω από το επίπεδο της παλίρροιας περιοχές «σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.