Στη συνάντηση που θα έχει με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στις 4 Δεκεμβρίου, παρέπεμψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με το αν έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit.

«Θα συναντηθώ με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό στις 4 Δεκεμβρίου. Τότε θα δούμε εάν έχει γίνει επαρκής πρόοδος», δήλωσε ο Γιούνκερ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες προσερχόμενος σε Σύνοδο της Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει και η Μέι.

Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επανέλαβε την επιθυμία της για μία από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωση κίνηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων επί της μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας Ηνωμένου Βασιλείου- Ε.Ε. μετά το Brexit.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή της στη Σύνοδο η Μέι δήλωσε ότι θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αργότερα εντός της ημέρας σχετικά με «τις θετικές διαπραγματεύσεις που έχουμε, κοιτώντας προς την μελλοντική βαθιά και ειδική σύμπραξη που επιθυμώ με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Αυτό για το οποίο είμαι σαφής είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού. Αυτό αφορά και τους δύο, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση, να περάσουμε στο επόμενο στάδιο», είπε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.