Βίασε 12χρονη και έμεινε έγκυος και τώρα έχει κοινή επιμέλεια του παιδιού

|
THESTIVAL TEAM

Θύελλα οργής έχει ξεσηκώσει η απόφαση δικαστηρίου στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία ο βιαστής θα έχει κοινή επιμέλεια του παιδιού που κυοφόρησε η 12χρονη την οποία βίασε! Αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν την δυσφορία τους με το κατά πόσο ο 27χρονος Christopher Mirasolo θα μπορεί να έχει γονικά δικαιώματα έπειτα από την πιστοποίηση της πατρότητάς του με τεστ DNA του παιδιού που συνέλαβε το θύμα μετά τη σεξουαλική επίθεση.

Η υπόθεση είναι πρωτοφανείς για τα δικαστικά χρονικά όχι μόνο για την Πολιτεία του Μίσιγκαν αλλά και για τις ΗΠΑ. Ο καταδικασθείς κακοποιός, είχε επιτεθεί στο ανήλικο κορίτσι πριν από εννέα χρόνια και από το βιασμό το θύμα έμεινε έγκυο.

Μάλιστα, πριν από την καταδίκη του το 2008, ο Mirasolo, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για σεξουαλική επίθεση σε άλλο ανήλικο θύμα. Όπως σημειώνει το The Detroit News, το θύμα -σήμερα 21 ετών-αναζητά προστασία από τις δικαστικές αρχές μετά την παράλογη αυτή απόφαση.

Η κοινή επιμέλεια δόθηκε από τον δικαστή Gregory S. Ross και στον κατηγορούμενο δόθηκε η διεύθυνση του σπιτιού του θύματος αλλά και το όνομά του προστέθηκε στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, ο 27χρονος βίασε και απείλησε να σκοτώσει την πελάτη της τον Σεπτέμβριο του 2008. Ο νεαρός καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης, αλλά έμεινε στη φυλακή έξι μήνες. Τον Μάρτιο του 2010, ο Mirasolo επιτέθηκε σε ένα άλλο θύμα, ηλικίας 13 ή 15, και καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση.

Η 12χρονη τότε ανήλικη, μετά την κακοποίηση έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κρατήσει το μωρό καθώς δεν ήθελε «το παιδί να είναι και αυτό θύμα».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.