Λονδίνο – Αθήνα σε 33 ώρες με… τέσσερα αεροσκάφη – Έξαλλοι οι επιβάτες της British Airways

|
THESTIVAL TEAM

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες πτήσης της British Airways, την περασμένη Τρίτη, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Λονδίνο προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με το express.co.uk, η πρώτη πτήση από το αεροδρόμιο του Χίθροου ακυρώθηκε, καθώς εντοπίστηκε βλάβη σε προειδοποιητικό φως του πιλοτηρίου. Το δεύτερο αεροσκάφος δεν μπορούσε να απογειωθεί, καθώς το πλήρωμα είχε υπερβεί το ωράριο εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Geoff Lye, επιβάτη της πτήσης, ο πιλότος τους είπε πως «ήταν η πιο ντροπιαστική ανακοίνωση που έχει κάνει».

Τελικά οι επιβάτες διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, ωστόσο η περιπέτειά τους συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα. Το τρίτο αεροσκάφος απογειώθηκε, αλλά ύστερα από μερικά λεπτά ο δεξιός κινητήρας… πήρε φωτιά.

«Είμαι άθεος, αλλά εκείνη τη στιγμή προσευχήθηκα. Οι καρδιές μας κόντευαν να σπάσουν. Οι επιβάτες πίσω μου έλεγαν ότι μπορούν να διακρίνουν τις φλόγες», δήλωσε χαρακτηριστικά 67χρονος επιβάτης, στο express.co.uk.

Ο πιλότος έκλεισε τον δεξιό κινητήρα και το αεροσκάφος επέστρεψε στο Χίθροου. Τελικά, οι επιβάτες της British Airways έφτασαν στην Αθήνα με ένα τέταρτο αεροπλάνο.

Συνολικά χρειάστηκαν 33 ώρες για να φτάσουν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.