Η Νέα Υόρκη “κόβει” το τσιγάρο εκτοξεύοντας την τιμή του πακέτου

|
THESTIVAL TEAM

Η Νέα Υόρκη πλέον γίνεται η πιο ακριβή αμερικανική πόλη για τους καπνιστές, αφού η κατώτατη τιμή του πακέτου από την 1η Ιουνίου 2018, ορίζεται στα 13 δολάρια (περίπου 10,9 ευρώ)!

Σήμερα, η κατώτατη τιμή για ένα πακέτο τσιγάρα στη Νέα Υόρκη ανέρχεται σε 10,5 δολάρια, κατά πολύ υψηλότερη από άλλες αμερικανικές πόλεις όπως η Κολούμπια, όπου ένα πακέτο κοστίζει από 4,6 δολάρια (3,84 ευρώ).

Κατά την τελετή υπογραφής του σχετικού νομοσχεδίου στο νοσοκομείο του Μπρούκλιν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έκανε λόγο για δυνατό και ξακάθαρο μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε την πλεονεξία να σκοτώσει τους νέους πόλης, χωρίς να δώσουμε μάχη».

Όπως πρόσθεσε, η νέα νομοθεσία θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών κατά περίπου 160.000.
Βάσει άλλης ρύθμισης, η οποία συμπεριελήφθη στο ίδιο νομοσχέδιο, θα μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν προϊόντα καπνού. Σήμερα, περίπου 8.300 επιχειρήσεις διαθέτουν τη σχετική άδεια.

Παράλληλα, θα απαγορευτεί η πώληση προϊόντων καπνού σε φαρμακεία, ενώ θα απαγορευθεί το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους ορισμένων πολυκατοικιών.
Σύμφωνα με το Euronews, η υψηλότερη τιμή για πακέτο τσιγάρων στην Ευρώπη συναντάται στη Νορβηγία (11,69 ευρώ), ενώ στον αντίποδα, στην Ουκρανία κοστίζει 0,84 ευρώ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.