Κηδεύτηκε το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Κηδεύτηκε σήμερα, το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσος,σκοτώθηκε όταν ο Σαλάμ Αμπέντι, ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε μαζί του μετά το τέλος μιας συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα την 22α Μαΐου, με αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων 21 ανθρώπων.

Η Σάφι Ρόουζ Ρούσος είχε πάρει τα εισιτήρια της συναυλίας ως δώρο Χριστουγέννων από τους γονείς της. Είχε πάει εκεί με τη μητέρα και την αδελφή της, που τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Η μητέρα της, Λίζα Ρούσος, η οποία παραμένει υπό νοσηλεία, παρέστη στην τελετή. Έχοντας δεμένο το δεξί της χέρι, περιστοιχιζόταν από τον σύζυγό της Άντριου, τον πατέρα της Σάφι και την αδελφή και τον αδελφό της Σάφι, την 23χρονη Άσλι και τον 10χρονο Ζάντερ.Στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν πάρει θέση όταν μεταφέρθηκε το φέρετρο. Μεταξύ των προσώπων που το κρατούσαν ήταν ο πατέρας του κοριτσιού.

Οι περισσότεροι από τους παριστάμενους κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, σεβόμενοι το αίτημα της οικογένειας.

Ήταν το τελευταίο της τρομοκρατικής επίθεσης που κηδεύτηκε.Κατόπιν η μεγαλύτερη αδελφή και ο πατέρα της Σάφι πήραν τον λόγο για να Την ώρα που το φέρετρο μεταφερόταν εκτός του ναού, οι συμμαθητές της Σάφι τραγουδούσαν το τραγούδι «Over The Rainbow», από την ταινία Ο Μάγος του Οζ. 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.