Μέι: Η Βρετανία θα μπορούσε να γίνει Ελλάδα αν δεν αντιμετωπίσει το έλλειμμά της

|
THESTIVAL TEAM

Οποιαδήποτε αντιστροφή της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνησή της ενέχει τον κίνδυνο η Βρετανία να γίνει Ελλάδα, δήλωσε σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο η Τερέζα Μέι.Οποιαδήποτε αντιστροφή της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνησή της ενέχει τον κίνδυνο η Βρετανία να γίνει Ελλάδα, δήλωσε σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο η Τερέζα Μέι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σύμφωνα με το newmoney,com, υπερασπίστηκε την πολιτική της και αρνήθηκε για άλλη μια φορά τα αιτήματα των Εργατικών για αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αίτημα που αποτέλεσε και τη βασική διαμάχη κατά τη σημερινή συζήτηση.

Ερωτηθείσα για το «ταβάνι» που έχει επιβάλλει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η Τερέζα Μέι υποστήριξε ότι η Βρετανία θα αντιμετώπιζε μια κρίση παρόμοια με εκείνη της Ελλάδας αν ακολουθήσει τις πολιτικές των

Εργατικών για το έλλειμμα. «Να σας υπενθυμίσω τις γίνεται όταν μια χώρα δεν αντιμετωπίζει σωστά το έλλειμμα. Δεν πρόκειται για θεωρητικό ζήτημα. Στην Ελλάδα δεν αντιμετώπισαν το έλλειμμα και είδαμε τι έγινε…» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από την αντιπολίτευση, στο «πάγωμα» των μισθών αντιτίθενται και μέλη των Συντηρητικών, όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, οι οποίοι έχουν δημοσίως παροτρύνει την Μέι να επανεξετάσει το «ταβάνι» που έχει ορίσει.

Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, στηρίζει τη Μέι λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.