Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Β. Κορέα

|
THESTIVAL TEAM

Βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα. Αυτό ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας. Η εκτόξευση έγινε στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Ελλάδας) και ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων. Εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ειρηνικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ο πύραυλος ήταν μέσης ακτίνας και η τροχιά του καταγράφηκε για 37 λεπτά, πριν καταπέσει στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. «Η Αμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας για την Βόρεια Αμερική (NORAD) εκτίμησε ότι η πυραυλική εκτόξευση που έγινε από τη Νότια Κορέα, δεν ήταν απειλή για την Βόρεια Αμερική» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.