Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Με αφορμή την επικείμενη διάσκεψη που αρχίζει αύριο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Νίκος Χριστοδουλίδης, επεσήμανε πως «δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό»

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος συνοδεύει τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη διάσκεψη, στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς «είναι η συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος».

Με αφορμή παράλληλα τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, ότι η διάσκεψη γίνεται με «εξαναγκασμό» του ΟΗΕ, σημειώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη διάσκεψη «με τη σαφή πολιτική βούληση να δημιουργηθούν τέτοιες προοπτικές, που να επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από τη συζήτηση των κεφαλαίων της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα κριθεί κατά πόσο η παρούσα διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα. «Αν η Τουρκία συνεχίσει να έχει στο Κρανς Μοντανά θέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη και αυτό θα είναι από υπαιτιότητα της Άγκυρας. Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά με απόλυτη σοβαρότητα, όπως πρέπει να χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της σε τέτοιες στιγμές, προσέρχεται στη διάσκεψη με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου» δηλώνει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σημειώνει ακόμη πως «δεν πρόκειται για πενταμερή διάσκεψη» και πως όλες οι ενέργειες για τη διάσκεψη «είναι αποτέλεσμα συντονισμού της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.