Αεροπορική επιδρομή κατά τζιχαντιστών στο βόρειο Σινά

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συνολικά 12 μαχητές σκοτώθηκαν και αρκετά οχήματα καταστράφηκαν όταν αεροσκάφη της αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν ένα κέντρο ισλαμιστών μαχητών που δρουν στο Σινά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αεροπορικές επιδρομές «είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ιδιαίτερα επικίνδυνων, ηγετικών στελεχών… της Ανσάρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι», τόνισε ο στρατός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφέρει το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί.

Τρεις ακόμη μαχητές σκοτώθηκαν στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, Αλεξάνδρεια.

Η ισλαμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπάιτ αλ Μπάγκντι, η πλέον ενεργή μαχητική οργάνωση στην Αίγυπτο, έχει δηλώσει από τον Νοέμβριο του 2014 πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, υιοθετώντας τον τίτλο «Επαρχία του Σινά».

Η οργάνωση κατηγορείται για τον θάνατο εκατοντάδων στρατιωτών και αστυνομικών, ενώ τους πρόσφατους μήνες έχει εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών Κοπτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών.

Οι αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει ότι έχει σκοτώσει χιλιάδες μαχητές της οργάνωσης σε επιχειρήσεις στο Σινά. Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός αμάχων περιλαμβάνονται στα θύματα των επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.