Σχεδόν 1.300 παιδιά στις ΗΠΑ σκοτώνονται από όπλα κάθε χρόνο

|
THESTIVAL TEAM

Σχεδόν 1.300 παιδιά ως δεκαεπτά ετών χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ένοπλης βίας, σύμφωνα με νέα κυβερνητική έρευνα.

Η μελέτη του Κέντρου Πρόληψης και Αποτροπής Επιδημιών (CDC) σημειώνει επίσης ότι σχεδόν 5.800 παιδιά νοσηλεύονται ετησίως λόγω τραυμάτων που έχουν υποστεί από όπλα.

Τα παιδιά μαύρων οικογενειών διατρέχουν δεκαπλάσιο κίνδυνο να σκοτωθούν από πυροβολισμούς. Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων, 82%, είναι αγόρια.

Αναλογικά με τον πληθυσμό οι περισσότεροι φόνοι ανηλίκων καταγράφονται στις νότιες και στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Περίπου το 38% του συνόλου των θανάτων αποδίδεται σε αυτοχειρία, με τον αριθμό των αυτοκτονιών να αυξάνεται σημαντικά κατά την περίοδο 2007 έως 2014, αν και είχε πτωτική τάση την προηγούμενη πενταετία.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ένοπλη βία αποτελεί πλέον την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου για παιδιά ενός έως 17 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Περίπου 19 παιδιά σκοτώνονται ή νοσηλεύονται ανά ημέρα […] λόγω τραυμάτων από όπλα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η επικεφαλής της μελέτης Κάθριν Φάουλερ.

Η ένοπλη βία είναι τόσο συχνό φαινόμενο στη ζωή των παιδιών στις ΗΠΑ, ώστε, σύμφωνα με το CDC, περισσότερα από τέσσερα στα εκατό παιδιά έχουν υπάρξει μάρτυρες πυροβολισμών τους τελευταίες δώδεκα μήνες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.