Επίθεση με μία νεκρή στο Ισραήλ: O ISIS ανέλαβε την ευθύνη- Διαψεύδει η Χαμάς

|
THESTIVAL TEAM

Μια ισραηλινή αστυνομικός σκοτώθηκε χθες κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρια και όπλα, ενώ τρεις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης επίσης σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. «Μια αστυνομικίνα της υπηρεσίας φρούρησης των συνόρων τραυματίστηκε βαριά σε μια επίθεση στην Πύλη της Δαμασκού», μια από τις εισόδους στην Παλιά Πόλη, ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. «Τρεις άραβες τρομοκράτες σκοτώθηκαν από μονάδες της αστυνομίας», προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, δύο δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν, ενώ ένας τρίτος μαχαίρωσε μια αστυνομικίνα σε μικρή απόσταση από το σημείο της πρώτης επίθεσης, πριν πέσει νεκρός.

Γιατροί ανέφεραν ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χθεσινή επίθεση, δύο ελαφρά και δύο πιο σοβαρά.

Η επίθεση καταγράφηκε ενώ δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη είχαν πάει στο τέμενος αλ Άκσα για να προσευχηθούν κατά την τρίτη Παρασκευή του μήνα του ραμαζανιού.

Το Ι.Κ. ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σε μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε μέσω Διαδικτύου και περιήλθε στην κατοχή του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου στη Βηρυτό, η τζιχαντιστική οργάνωση υμνεί τα «λιοντάρια του χαλιφάτου» τα οποία «επιτέθηκαν εναντίον μιας συγκέντρωσης εβραίων», αναφερόμενη στην επίθεση κατά την οποία οι τρεις φερόμενοι ως δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά ισραηλινών αστυνομικών. Η ενέργεια αυτή «δεν θα είναι η τελευταία», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΙΚ.

Σύμφωνα με το SITE, ένα αμερικανικό κέντρο έρευνας που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των ιστοτόπων των τζιχαντιστών, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ΙΚ αναλαμβάνει την ευθύνη για μια επίθεση στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚ, η οποία διανεμήθηκε αργά το βράδυ μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Telegram, οι τρεις δράστες της επίθεσης οι οποίοι σκοτώθηκαν ήσαν «οι αδελφοί Αμπού αλ Μπάρα αλ Μακντίσι, Αμπού Χάσαν αλ Μακντίσι και Αμπού Ράμπα αλ Μακντίσι».

Η Χαμάς πίσω από την επίθεση

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και ένα κίνημα της παλαιστινιακής αριστεράς ανακοίνωσαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι οι τρεις Παλαιστίνιοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ έπειτα από μια επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή μιας ισραηλινής αστυνομικίνας ανήκαν στις τάξεις τους, διαψεύδοντας έτσι την ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια από μέρους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Η ανάληψη (της ευθύνης) από το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια προσπάθεια να ανακατευτεί η τράπουλα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία κυβερνά τη Γάζα. Η επίθεση, πρόσθεσε, έγινε από «δύο παλαιστίνιους αντιστασιακούς του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) και έναν τρίτο της Χαμάς».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η χθεσινή επίθεση αποτελούσε μια «φυσιολογική αντίδραση στα εγκλήματα της δύναμης κατοχής», του Ισραήλ.

Το FPLP, σε χωριστή ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι την επίθεση έκαναν οι Μπάρα Άτα, 18 ετών, Οσάμα Άτα, 19 ετών, και Άντελ Ανκούς, 18 ετών, στο πλαίσιο της «αντίστασης» και για να «ανταποδώσουν τα εγκλήματα της δύναμης κατοχής».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.