“Έφυγε” ο συγγραφέας Χουάν Γκοϊτισόλο

|
THESTIVAL TEAM

Ο Ισπανός συγγραφέας Χουάν Γκοϊτισόλο πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών στην κατοικία του στο Μαρακές του Μαρόκου, ανακοίνωσε στη Βαρκελώνη όπου έχει την έδρα του το καλλιτεχνικό πρακτορείο Κάρμεν Μπαλσέλς, που τον εκπροσωπεί.

Λογοτέχνης και δοκιμιογράφος, τιμημένος το 2014 με το βραβείο Θερβάντες, που θεωρείται το Νόμπελ της ισπανόφωνης λογοτεχνίας, ο Χουάν Γκοϊτισόλο άφησε την τελευταία του πνοή «στην κατοικία του στο Μαρακές, έχοντας γύρω του τους συγγενείς του», διευκρίνισε σε ανακοίνωση Τύπου το πρακτορείο Κάρμεν Μπαλσέλς.

Ο συγγραφέας είχε τους τελευταίους μήνες προβλήματα υγείας. Ένα κάταγμα στο ισχίο τον είχε υποχρεώσει να μετακινείται με αναπηρική καρέκλα.

Η είδηση του θανάτου του μεταδόθηκε από την πρεσβεία της Ισπανίας στο Μαρόκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζονται οι περιστάσεις του θανάτου του λογοτέχνη.

Ο Χουάν Γκοϊτισόλο γεννήθηκε το 1931 στη Βαρκελώνη και έχει γράψει πολυάριθμα μυθιστορήματα, ρεπορτάζ, δοκίμια. Η διαδρομή του άρχισε το 1954 με την έκδοση του βιβλίου του «Παιχνίδια χεριών».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.