Μεγάλη έκρηξη σε σπίτι στο Μάντσεστερ

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο Μάντσεστερ, καθώς σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη σε διαμέρισμα όταν κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής με ένοπλους άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούσε έλεγχο, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ Αρίνα, την προηγούμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από γείτονες που μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ακούστηκε μία πολύ ισχυρή έκρηξη και αμέσως μετά κραυγές από τους αστυνομικούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Οι μάρτυρες δεν είναι σίγουροι αν πρόκειται για ελεγχόμενη έκρηξη κατά την εισβολή των αστυνομικών στο διαμέρισμα, ή κάτι άλλο, καθώς ο ήχος ήταν πολύ ισχυρός.

Η επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη διεξάγεται στην περιοχή Moss Side, στην οδό Selworthy Road, ενώ στο σημείο βρίσκονται δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, καθώς και εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το μοναδικό δεδομένο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας για συνεργάτες του Σαλμάν Αμπέντι, του 22χρονου τζιχαντιστή ο οποίος ανατινάχθηκε την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδινε η Αριάν Γκράντε, προκαλώντας τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 116.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.