Χωριό της Ινδονησίας βάφτηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου – Δείτε γιατί

|
THESTIVAL TEAM

Το Κάμπουνγκ Πελάνγκι είναι ένα χωριό στην Ιάβα της Ινδονησίας. Δεν περιλαμβανόταν στους ιδανικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Μέχρι που αναμορφώθηκε πλήρως, έγινε πολύχρωμο και οι επισκέπτες συρρέουν καθημερινά.

Οι τοπικές αρχές επένδυσαν περίπου 300 εκατ. ρούπιες (29.000 δολ.) για να βάψουν συνολικά 233 κτίσματα στα χρώματα του ουράνιου τόξου με την ελπίδα να μετατρέψουν το χωριό σε πόλο έλξης τουριστών, σύμφωνα με το Lonely Planet.

Το αποτέλεσμα ήταν καρδιές, πολύχρωμες σημαίες, σχέδια πουά, γεωμετρικές δημιουργίες στους εξωτερικούς τοίχους, στις σκάλες και στις στέγες σπιτιών. Κάθε σπίτι βάφτηκε με τουλάχιστον τρία διαφορετικά χρώματα.

Οι επισκέπτες καταφθάνουν στο χωριό για να το φωτογραφήσουν ή να φωτογραφηθούν μπροστά από ένα πολύχρωμο κτίριο. Η τοπική οικονομία άρχισε να ανθεί και οι αρχές σκοπεύουν να επεκτείνουν τα έργα καλλωπισμού σε ακόμη περισσότερα σπίτια.

Το σχέδιο αναμόρφωσης του Κάμπουνγκ Πελάνγκι, το οποίο ολοκληρώθηκε σε έναν μήνα, τον Απρίλιο, βασίστηκε στην ιδέα του 54χρονου δάσκαλου Σλάμετ Ουιντόντο, ο οποίος εμπνεύστηκε από παρόμοιες περιπτώσεις στην Ασία. Εκτός από τους κατοίκους, ο ίδιος ο δήμαρχος έπιασε τα πινέλα και χρωμάτισε τοίχους.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.