Δύο νεκροί στο νέο γύρο επεισοδίων στη Βενεζουέλα (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα πρόσφατα επειεσόδια, που σημειώθηκαν στη Βενεζουέλα, καθώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί να ζητά εκλογές με τον Νίκολας Μαδούρο να επιμένει να τις αρνείται.

Ο πρώτος νεκρός, ο 18χρονος Λουίς Αλβιάρες έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πολιτεία Ταχιέρα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δέχθηκε σφαίρα στο θώρακα. Την ίδια ώρα το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει τον άτυχο 18χρονο να κείτεται νεκρός με δύο άλλους διαδηλωτές να βρίσκονται από πάνω του χωρίς να μπορούν να πιστέψουν την εξέλιξη αυτή.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ο 33χρονος Ντιέγκο Χερνάντεζ, ο οποίος όπως καταγγέλεται έπεσε νεκρός από πυρά οπαδών του Μαδούρο. Το βίντεο που τον δείχνει να κείτεται νεκρός στο οδόστρωμα είναι πολύ σκληρό. «Τον σκότωσαν» ακούγεται να φωνάζουν οι διαδηλωτές που βρίσκονται γύρω του.

Με τα δύο τελευταία θύματα ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων από τη βια στη χώρα του Μαδούρο ανέρχεται πλέον σε 41 και πουθενά στον ορίζοντα δεν φαίνεται κάποιο διέξοδο.

Μετά τις δύο δολοφονίες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε λεωφόρους στην πρωτεύουσα Καράκας και αλλού, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και παίζοντας χαρτιά σε καρέκλες στο δρόμο, συμμετέχοντας σε αθλοπαιδιές και μοιραζόμενοι φαγητά.

Χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, πέτρες και σκουπίδια, οι διαδηλωτές έκλεισαν τον κύριο δρόμο του Καράκας, Φρανσίσκο Φαγιάρδο.

Ο Μαδούρο από την πλευρά του, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.