Η ευρωζώνη θα προχωρήσει με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με ή χωρίς την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου στο Reuters.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Johan Van Overtveldt δήλωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ – που έχει επανειλημμένως διευκρινίσει πως θα λάβει μέρος μόνο εάν πρόκειται για το τελευταίο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και συνοδευτεί από ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – θα ήταν προτιμότερη, αλλά οι χώρες της ευρωζώνης θα συνεχίζουν το πρόγραμμα ακόμα και χωρίς το Ταμείο.

"Ως Eurogroup και ως νομισματική ένωση, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάθε περίπτωση. Προτιμότερα μαζί με το ΔΝΤ, αλλά θα προχωρήσουμε σε κάθε περίπτωση" , δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

"Αν το ΔΝΤ επιμείνει πραγματικά σε άλλα θέματα από αυτά που εμείς στο Eurogroup θεωρούμε σημαντικά, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτού. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η παρουσία του ΔΝΤ είναι από κάθε άποψη επιθυμητή και αποτελεσματική", τόνισε ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ.