"Φούντωσαν" τις τελευταίες μέρες οι φήμες που θέλουν το Κρεμλίνο να έχει στη διάθεσή του «φακέλο εκβιασμού» για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται αξιώσεις πως διέταξε πόρνες να διαπράξουν ταπεινωτικές σεξουαλικές πράξεις στην προεδρική σουίτα ξενοδοχείου στη Μόσχα επειδή έμεινε το ζεύγος Ομπάμα. Το αρχείο φέρεται να συντάχθηκε από πρώην Βρετανό κατάσκοπο στη Μόσχα αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί το περιεχόμενό του και, σύμφωνα με το Buzzfeed, περιλαμβάνει λάθη. Είχε δοθεί αντίγραφο μήνες πριν από τις εκλογές στον John McCain που το παρέδωσε στον James Comey.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε σχετικά με τους ισχυρισμούς πως κατάσκοποι του Κρεμλίνου χάκαραν τους Δημοκρατικούς πριν από τις εκλογές, με υπομνήματα να αναφέρουν πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ένα αρχείο «ενοχοποίησης» με καταστροφικό υλικό για τον Ντόναλντ Τραμπ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να τον εκβιάσουν.

Στο έγγραφο γίνεται λόγος για «διεστραμμένη συμπεριφορά» στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Ritz-Carlton στη Μόσχα επειδή εκεί είχε μείνει το μισητό του ζεύγος Ομπάμα. Αναφέρεται πως πήρε πόρνες και τις διέταξε να του παρουσιάσουν ένα ουρολαγνικό σόου μπροστά του. Το ξενοδοχείο, όπως σημειώνεται, είναι υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και υπάρχουν παντού κρυφές κάμερες και μικρόφωνα.

Το έγγραφο 35 σελίδων δημοσιεύτηκε από το Buzzfeed που επισήμανε ότι περιέχει σφάλματα, ενώ λίγα τμήματα από το περιεχόμενό του μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα. Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο απέρριψε τους ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για «ψευδή νέα» και «πολιτικό κυνήγι μαγισσών».