Ένας σύγχρονος Άγιος Βασίλης μοιράζει χρήματα

|
THESTIVAL TEAM

Μυστήριο καλύπτει τον καλό Σαμαρείτη της πόλης Μπράουνσβάιχ στη Γερμανία… Εμφανίζεται από το πουθενά, αφήνει φακέλους με 10.000 ευρώ έξω από πόρτες ιδρυμάτων και οικογενειών……

που έχουν ανάγκη, και εξαφανίζεται… Κανένας δεν ξέρει ποιός είναι και πότε θα …χτυπήσει!  Πολλοί πάντως στο Μπράουνσβάιχ έχουν δεχθεί τις ευεργεσίες του… αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να τον ευχαριστήσουν.

Ο πάστορας Armin Kraft, ο ιερέας που ηγείται της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Παιδιά στη φτώχεια”, είναι ένας από εκείνους που βρήκαν έναν φάκελο με 10.000 ευρώ στην πόρτα του. Το «δώρο» συνοδευόταν από μια επιστολή, που έγραφε ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να δοθούν για την ανακούφιση των παιδιών που τα έχουν ανάγκη.

Για τον άγνωστο, «Άγιο Βασίλη» ουδείς γνωρίζει τίποτα… το μόνο στοιχείο που έχουν για αυτόν είναι ότι διαβάζει καθημερινά την τοπική εφημερίδα, την Braunschweiger Zeitung… Από εκεί μαθαίνει ποιος έχει ανάγκη για χρήματα και αναλαμβάνει δράση. Συνήθως αφήνει φακέλους με 20 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Στην τοπική κοινωνία πιστεύουν ότι είναι κάποιος ζάμπλουτος, που έμαθε ότι δεν έχει πολύ χρόνο ζωής και έχει αποφασίσει να μοιράσει τα χρήματά του, στους φτωχούς και τους ανήμπορους.

Πηγή:star.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.