“Σκαρφίστηκαν” νέο οικονομικό δείκτη για την Ελλάδα!

|
THESTIVAL TEAM

Την τιμητική της συνεχίζει να έχει η χώρα μας σε διεθνή ΜΜΕ, καθώς ο “Economist”, επινόησε νέο οικονομικό δείκτη…

ο οποίος αποτυπώνει το  χρόνο που έχει χάσει η Ελλάδα από την κρίση!

 

Το όνομα του δείκτη είναι… Προυστ και σύμφωνα με στοιχεία, η ελληνική οικονομία είναι η πιο “καθυστερημένη” του Δυτικού κόσμου.

Σε σχετικό κατάλογο μάλιστα, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση, γεγονός που την κατατάσσει  πιο πίσω από όλες τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες οικονομίες. Συγκεκριμένα, ο Economist αναφέρει ότι οι μισθοί στην Ελλάδα και στην Ουγγαρία έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2004.

Συγκριτικά, η Ισλανδία και οι ΗΠΑ είναι σε ελαφρώς καλύτερη θέση καθώς οι οικονομικοί δείκτες τις φέρνουν αντιστοίχως στο 2000 και στο 2002.

Ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης η Γερμανία εμφανίζεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, με την οικονομία της να καταγράφει υστέρηση μόλις τριών ετών.

Ο δείκτης Προυστ σταθμίζει επτά οικονομικά μεγέθη και συγκεκριμένα τα ποσοστά απασχόλησης και ανάπτυξης του ΑΕΠ, την κατανάλωση, τις τιμές ακινήτων, το ύψος των μισθών και την πορεία των μετοχών.

Διευκρινίζεται ότι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε ο Economist για να συντάξει τον “δείκτη Προυστ” βασίζονται στα προ του δεύτερου μνημονίου δεδομένα, συνεπώς δεν λαμβάνουν υπόψη την πρόσφατη μείωση των ονομαστικών μισθών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.