Στη Θεσσαλονίκη φέτος η 8η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού

|
THESTIVAL TEAM

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο η 8η Διεθνής Συνάντηση για τον Τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού (8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism), που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), έπειτα από κοινή διεκδίκηση του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau.

Οι παραπάνω φορείς συνέπραξαν για τη διεκδίκηση της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης καινοτόμων δράσεων προς όφελος της ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιστεύουμε στη δυναμική των συμπράξεων και στον ανταγωνιστικό τομέα του τουρισμού, όπου η ολοκληρωμένη τουριστική μας πολιτική, σε συνδυασμό με τις σωστές συνεργασίες, αποδίδει καρπούς. Διεκδικήσαμε και φέρνουμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018 τη μεγαλύτερη διετή διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον τουρισμό του Δρόμου του Μεταξιού, επιβεβαιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της τουριστικής μας στρατηγικής. Δρομολογούμε συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό, προκειμένου να αναδείξουμε την τουριστική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας και να διευρύνουμε περαιτέρω την αναγνωρισιμότητά της διεθνώς», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«To 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism αποτελεί την κορυφαία διεθνώς διοργάνωση του προγράμματος του Δρόμου του Μεταξιού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και αναμένεται να δώσει ισχυρή ώθηση στην διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελλάδας, αλλά και στην ανάπτυξη τουριστικών προοπτικών και επενδύσεων», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος.

«Η χώρα μας και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη έχουν κομβική θέση, γεωγραφικά και ιστορικά, στο Δρόμο του Μεταξιού, καθώς επίσης και στην πρωτοβουλία της Κίνας “Μια Ζώνη-Ένας Δρόμος” για την ανασύσταση του χερσαίου και θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού, την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, την ενοποίηση διαφορετικών αγορών και τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου οικονομικής περιφερειακής συνεργασίας, που θα ευνοήσει τις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού», τόνισε η πρόεδρος του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Δρόμου του Μεταξιού, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ, Στέλλα Κωστοπούλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Γιάννης Ασλάνης δήλωσε ότι «το 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism αποτελεί μια σημαντική επιτυχία στον τομέα των διεκδικήσεων του φορέα, όχι μόνο ως συνεδριακή διοργάνωση αλλά λόγω της σημαίνουσας θεματικής του Δρόμου του Μεταξιού για τη πόλη μας. Η επιτυχής διεκδίκηση επισφραγίζει την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για δράσεις κοινού οφέλους για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Η σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας καθώς και η ανάπτυξη του προγράμματος του Αmbassadors Programme, συνέβαλε καθοριστικά στην άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση της διοργάνωσης, η οποία δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα». O κ. Ασλάνης αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την Aegean Airlines, μέλος του TCB, για την αποτελεσματική διεκδίκηση του 8th UNWTO International Meeting on Silk Road Tourism.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.