Ένα από τα πλέον προνομιακά-λόγω της θέσης του που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στο λιμάνι της Καβάλας-ακίνητα της συνοικίας της Παναγίας, το γνωστό σε όλους τους Καβαλιώτες ως «Το σπίτι του Στρατηγού» μισθώνεται από τον Στρατό σε ιδιώτη για 20 χρόνια μέσα από μια διαδικασία ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενεργήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το Kavalapost.gr, το οίκημα ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), βρίσκεται επί της οδού Θεοδώρου Πουλίδου 62, έχει συνολική επιφάνεια οικοπέδου 867,00 τμ και κτίσματος 612,40 τμ. Η αντικειμενική του αξία είναι 317.424,39 ευρώ και η τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού έχει οριστεί στις 48.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα, δηλαδή, 4.000 ευρώ τον μήνα. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης έχει οριστεί σε 20 χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20.

Στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό ο μοναδικός ενδιαφερόμενος επενδυτής που κατέθεσε προσφορά για τη μίσθωση του νεοκλασικού οικήματος, ήταν ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Ντίνος Κλειτσιώτης. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς και μάλιστα το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2017 ο κ. Κλειτσιώτης κατέθεσε και εγγράφως την προσφορά που είχε υποβάλει ηλεκτρονικά.

Ο τέως βουλευτής μίλησε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ για την επένδυση που σχεδιάζει, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που θα δούμε, πολύ πιθανό το καλοκαίρι του 2018, αν ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ολοκληρωθούν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων, θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη.

Boutique Hotel των 12-13 δωματίων

«Στόχος μας είναι ένα μικρό πεντάστερο ξενοδοχείο, τύπου Boutique Hotel. Μπορεί να μην είμαι επενδυτής με την κλασσική έννοια, αλλά προέρχομαι από τον χώρο του «επιχειρείν», συνεργάζομαι με επενδυτές επαγγελματικά-είμαι φοροτεχνικός-και πολλοί από τους πελάτες μου προέρχονται από τον ξενοδοχειακό κλάδο. Από καιρό έψαχνα ένα ενδιαφέρον ακίνητο και όταν έμαθα για τον διαγωνισμό, ετοίμασα την προσφορά μου, την οποία υπέβαλα και εγγράφως», δήλωσε αρχικά ο κ. Κλειτσιώτης.

Σε αυτό το εγχείρημα ο κ. Κλειτσιώτης δεν είναι μόνος του. «Το ρίσκο είναι υψηλό, αλλά ποτέ δεν το φοβήθηκα. Με τον ίδιο τρόπο που μπήκα μπροστά για τη θέση του πρόεδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, σε μια εποχή που το ΟΕ κατακλύζονταν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατέβηκα στη συνέχεια στον πολιτικό στίβο, ως υποψήφιος και εκλεγμένος βουλευτής στη συνέχεια, ενεργώ και τώρα. Είναι ένα πεδίο που με ενδιαφέρει. Διατηρώ μια πολύ στενή φιλία και συνεργασία με έναν ελληνικής καταγωγής Ρώσο που διαμένει πολλά χρόνια στη Ρωσία και εργάζεται ως καθηγητής σε Πανεπιστήμιο της Ρωσίας και αποφασίσαμε από κοινού αυτή την επένδυση. Παράλληλα, έχω δυο γιους, οικονομολόγους, οι οποίοι και θα «τρέξουν» όλο αυτό και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν. Εγώ, θα είμαι, ας πούμε, ο επιβλέπων και ο καθοδηγητής τους».

Ερωτώμενος ο κ. Κλειτσιώτης αν το επενδυτικό σχέδιο έχει προχωρήσει, αν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη, είπε: «Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους. Να πάρουμε πρώτα τα κλειδιά του οικήματος στα χέρια μας, που υπολογίζω αυτό να γίνει τον επόμενο μήνα. Αμέσως μετά ο αρχιτέκτονας με τον οποίο θα συνεργαστούμε, θα αναλάβει τις απαραίτητες μελέτες. Στόχος μας είναι να γίνει μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα που θα αποτελεί κόσμημα για την πόλη. Εκτός από τη διαμόρφωση των δωματίων, θα γίνουν έργα στη βεράντα των 250 τετραγωνικών μέτρων με πανοραμική θέα, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως café-bar. Σύντομα σκοπεύω να ξεναγήσω τους δημοσιογράφους στο οίκημα και τότε θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός και η εικόνα που θα αποκτήσει».