Την ανατολική Χαλκιδική επισκέφθηκε πρόσφατα (28/7 - 1/8/) η Ολλανδή blogger, Bettina Neseker, η οποία γνώρισε την περιοχή και περιηγήθηκε στις ομορφιές της, με στόχο να προωθήσει την Χαλκιδική στην ολλανδική τουριστική αγορά, η οποία αποτελεί πλέον μεγάλη δεξαμενή εισροής επισκεπτών σε αυτήν.

Το άρθρο της Bettina Neseker αναμένεται να περιγράψει την περιοχή της Ολυμπιάδας ως ιδανικό τόπο οικογενειακών διακοπών, ενώ προγραμματίσθηκε να αναρτηθεί στο blog www.citymom.nl, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 30.000 μοναδικών επισκεπτών κάθε μήνα. Ένα δεύτερο ρεπορτάζ θα δημοσιευθεί στο www.ilovegriekenland.nl, το οποίο έχει δημιουργηθεί από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών, ειδικά για την ευρηματική διαφημιστική καμπάνια που δημιουργούν οι ίδιοι οι Ολλανδοί bloggers, που ταξιδεύουν στην Ελλάδα!

Παράλληλα, πολλά είναι τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, που εξυμνούν την Χαλκιδική και τις ομορφιές της. Έναν ύμνο για την Αμμουλιανή φιλοξενεί και το ένθετο περιοδικό Traveler του ολλανδικού National Geographic, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Το περιοδικό προτείνει το μικρό νησάκι στους δυνητικούς επισκέπτες ως μεσογειακό προορισμό καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και ως γαστρονομικό παράδεισο, ενώ αντίστοιχη έκδοση του Griekenland Magazine αναφέρεται εκτενώς στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της.

Πάνω από 30 έντυπα και ηλεκτρονικά ολλανδικά δημοσιεύματα έχουν περιγράψει τα τελευταία χρόνια με κάθε λεπτομέρεια την (άγνωστη μέχρι τότε) Ανατολική Χαλκιδική στο κοινό της εύρωστης χώρας, ενώ τρία τηλεοπτικά αφιερώματα έχουν απογειώσει τη φήμη της προαθωνικής χερσονήσου ως προορισμού διακοπών που συνάδει με το profile της ολλανδικής τουριστικής αγοράς.

Εδώ και 7 χρόνια, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού επιχειρεί μία μελετημένη και αποδοτική προσέγγιση αυτής της μέχρι τότε ανέγγιχτης «τουριστικής βιομηχανίας», αποφέροντας σημαντικά αποτελέσματα:

- προσέλκυση tour operators και τουριστικών γραφείων θεματικού τουρισμού στην περιοχή,
- σύναψη νέων συνεργασιών και θεαματική ενίσχυση – επέκταση των υφιστάμενων,
- μεγάλη αύξηση των διαδικτυακών αφίξεων – προερχόμενων από την Ολλανδία,
- συνεχής διάχυση πληροφοριών στο ολλανδικό καταναλωτικό κοινό μέσω πραγματοποίησης πολλών θεματικών εκδηλώσεων στο Άμστερνταμ και την Ουτρέχτη, αλλά και
- δημοσιεύσεων σε πολύ σημαντικές εκδόσεις.