Αποχωρεί από την προεδρία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος έπειτα από 15 χρόνια

|
THESTIVAL TEAM

Την απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Ο κ. Θωμόπουλος εγκαταλείπει τη διοίκηση του σωματείου των ξενοδόχων έπειτα από 24 χρόνια. Τα 15 από αυτά διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης.

“Δεν θα συμμετάσχω στις μεθαυριανές εκλογές. Νιώθω ότι κλείνει για μένα ένας μεγάλος κύκλος προσφοράς στον κλάδο” δήλωσε ο κ. Θωμόπουλος σε γεύμα που παραχώρησε η ΈΞΘ σε δημοσιογράφους.

Επισήμανε, επίσης, πως παρά την πρόταση που είχε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, να συμμετάσχει στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), δεν σκοπεύει να εμπλακεί.

Ο κ. Θωμόπουλος τόνισε ότι οι Ξενοδόχοι έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις ενστάσεις τους για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νόμου Θεσσαλονίκης. “Ο ΟΤΘ να λειτουργεί έξω από πολιτικά πρόσωπα. Να γίνει ένα τεχνοκρατικό Όργανο” σημείωσε ο κ. Θωμόπουλος.

Στο 65% η πληρότητα των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης

Η πληρότητα των καταλυμάτων στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο 5μηνο του 2017 έχει σημειώσει αύξηση ύψους 4% σε σχέση με πέρσι και ανέρχεται στο 65%. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Ένωση Ξενοδόχων. Ο κ. Θωμόπουλος χαρακτήρισε το ποσοστό φυσιολογικό δεδομένης της κρίσης.

“Η αγορά μετά το 2010 γονάτισε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές των δωματίων να πέσουν και κατ’επέκταση να πέσει και η ποιότητά τους” ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: “Αυτήν την στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει 15 πεντάστερα και 18 τετράστερα ξενοδοχεία, όμως δεν έχουμε πελατεία να γεμίσουμε ούτε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Η πελατεία της πόλης είναι μεταξύ ενός και δύο αστέρων”.

Thessbrunch: Θετικά τα πρώτα δείγματα

“Το Thessbrunch σημειώνει μεγάλη επιτυχία τις πρώτες ημέρες. Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τη Θεσσαλονίκη με τη γαστρονομία και να γνωρίσουν οι Θεσσαλονικείς πόσο προσιτά είναι τα ξενοδοχεία της πόλης, τα οποία φαινομενικά είναι ακριβά” εξήγησε η Χρύσα Σαραβέλου, υπεύθυνη Marketing του ΕΞΘ.

Το Thessbrunch είναι μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία έρχεται να δώσει γεύση στα Σαββατοκύριακα και να καλύψει το ενδιάμεσο από το breakfast ως το lunch. Η πρωτοβουλία αυτή φιλοξενείται σε διαφορετικά ξενοδοχεία της πόλης και έχει να προσφέρει πολλές και διαφορετικές προτάσεις για το brunch, δίνοντας την ευκαιρία όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της πόλης να το απολαύσουν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.