Αφίχθησαν στην Καβάλα οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες

|
THESTIVAL TEAM

Με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τους πρώτους 150 Ρώσους τουρίστες, που αφίχθησαν στο κρατικό αερολιμένα “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας, εγκαινιάζοντας έτσι τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μεγάλο τουριστικό όμιλο. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει τις εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις για τη μεταφορά Ρώσων τουριστικών από τη Μόσχα στην Καβάλα. Η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Ellinair μετέφερε Ρώσους τουρίστες οι οποίοι έχουν κάνει κρατήσεις για έξι διανυκτερεύσεις στο νησί της Θάσου, ενώ στο πρόγραμμά τους προβλέπεται ότι θα επισκεφθούν επίσης την παλιά πόλη της Καβάλας και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που ανήκει στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην υποδοχή που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, μετέφερε στον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας, Σταύρο Δαλιάκα, τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη και ευχαρίστησε τον τουριστικό όμιλο για την επιλογή του να δρομολογήσει απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Στην υποδοχή των τουριστών συμμετείχαν χορεύτριες του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας που διένειμαν στους τουρίστες έντυπο πληροφοριακό υλικό και παραδοσιακά εδέσματα. Πολλοί από τους τουρίστες είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν τη Θάσο κι είπαν τα καλύτερα λόγια για το νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.