“Ο Ποιητιτής και το μυστικό της Εντροπίας” στο Τελλόγλειο

|
THESTIVAL TEAM

Ο γνωστός παραμυθάς και μέγας ταξιδευτής Ποιητιτής είναι περίεργος πολύ και όλα θέλει να τα μαθαίνει. Ρωτάει όλο «Τι;». Έτσι θα κάνει και την Κυριακή…

13 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., δίνοντας το ραντεβού του με τα παιδιά, όπου η ομάδα παιδικού θεάτρου Σκοινί Κορδόνι θα παρουσιάσει το νέο έργο της Λένας Πετροπούλου, «Ο Ποιητιτής και το μυστικό της Εντροπίας» σε μια διαδραστική παράσταση.

Λίγα λόγια για το έργο: 

«Ο Ποιητιτής και το μυστικό της Εντροπίας» είναι ένα θεατρικό έργο για παιδιά γεμάτο αγάπη, βαθειά φιλία, μαγευτικά ταξίδια, σεβασμό σε πλάσματα «διαφορετικά» από εμάς, συγκίνηση και φυσικά… μυστήριο.

Ο Ποιητιτής, όπως είναι γνωστό, θα ρωτάει όλο «Τι;» και με τη βοήθεια των παιδιών, μας διηγείται την ιστορία της νεαρής κόμισσας Ρουτίνια και του υπηρέτη της Αλφόνσο που ζουν κλεισμένοι σε ένα σπίτι, στην πόλη της Εντροπίας. Τίποτα δεν αλλάζει στην καθημερινότητά τους και τα όνειρα που κάνουν μένουν ανεκπλήρωτα… ώσπου… μια πολυταξιδεμένη και παρεξηγημένη μαύρη γάτα καταφέρνει να τρυπώσει στο σφαλιστό αρχοντικό! Μπορεί άραγε μια «γρουσούζα» γάτα να φέρει τύχη στο παράξενο αυτό δίδυμο;

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με προβλήματα (ρατσισμός, μοναξιά, συλλογική ευθύνη) και αξίες της εποχής μας (σεβασμός στη διαφορετικότητα, εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη), αλλά και να διασκεδάσουν. H παράσταση είναι διαδραστική. Οι ηθοποιοί, μέσω της διαδικασίας του θεατρικού παιχνιδιού, προετοιμάζουν τα παιδιά, ώστε στη συνέχεια συμμετέχουν στην πλοκή και εξέλιξη του έργου.

Η ομάδα:

Η ομάδα Σκοινί Κορδόνι δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου από το 2006. Τα ιδρυτικά της μέλη έχουν συνεργαστεί επί σειρά ετών με την Κάρμεν Ρουγγέρη, τη ΧΑΝΘ, το εφηβικό τμήμα της Σχολής Διαμαντόπουλου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Δήμων Συκεών, Πλαγιαρίου και Χαλκηδόνας, καθώς και με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το ΝΟΕSIS είτε ως ηθοποιοί, είτε ως εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η ομάδα Σκοινί Κορδόνι, παρουσίασε το έργο «Ο Ποιητιτής και η ιστορία της κακομαθημένης Ολίνας» στο Τελλόγλειο, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, σε άλλα μουσεία, σε φεστιβάλ, ακόμη και σε πάρκα! Επίσης, ταξίδεψε σε διάφορα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, από τη Δράμα και τις Σέρρες, μέχρι τα Φάρσαλα και την Κατερίνη, γνωρίζοντας την αγάπη των μικρών θεατών.

Info 

Διάρκεια παράστασης: 1.15΄ (20΄ εισαγωγή και θεατρικό παιχνίδι και 55΄ η παράσταση).

Eίσοδος: 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.