Έκθεση φωτογραφίας της Φλώρας Χατζηπαντελή εγκαινιάζεται το Σάββατο στη “Ζώγια” στη Θεσσαλονίκη

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το ερχόμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου μια νέα έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται στη «Ζώγια» στην οδό Αλ. Σβώλου 54, στις 20.00. Η Φλώρα Χατζηπαντελή εκθέτει φωτογραφίες της από μια πραγματικότητα που το βλέμμα της ενίοτε τη συλλαμβάνει ως όνειρο. Εικόνες ενός κόσμου θαυμαστού, παρά την επιμονή των πραγμάτων…

Η Φλώρα Χατζηπαντελή γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Στις φωτογραφίες της αποτυπώνει την ομορφιά της ζωής, μέσα από τις καθημερινές της διαδρομές στην πόλη, μέσα από ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα φυσικό τοπίο…
Αγαπά ιδιαίτερα τις λιτές συνθέσεις, γιατί πιστεύει πως η απλότητα ξεκουράζει την ψυχή, πράγμα το οποίο αντανακλάται στις φωτογραφίες της. ‘Η προέκταση το χεριού της’ όπως αποκαλεί τη φωτογραφική της μηχανή, την ακολουθεί παντού.  Η αγάπη της αυτή, έχει τα τελευταία χρόνια αποκτήσει επαγγελματικό χαρακτήρα. 

Έγραψαν για τις φωτογραφίες της Φλώρας Χατζηπαντελή:

«Η αναζήτηση της ομορφιάς μέσα από την εικαστική αποτύπωση της στιγμής, είναι το όραμα της Φλώρας Χατζηπαντελή, που γίνεται ορατό σ’ εμάς, στις φωτογραφίες-έργα τέχνης που βλέπουμε. Η δημιουργός καταφέρνει να παγιδεύσει τη στιγμή και να τη μεταφέρει σ’ εμάς με μια άλλη πραγματικότητα, για να μας αποκαλύψει σε ένα έργο τέχνης πλέον, ό,τι δεν μπορούμε να διακρίνουμε με τα δικά μας μάτια.Και όλη αυτή η διαδικασία αναζήτησης και το αποτέλεσμα της, επιδρούν άμεσα σε άλλες τέχνες:  Την ποίηση, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο».

Ανδρέας Καρακόκκινος, ποιητής

«Συνθέσεις άρτιες, δυναμικές και λιτές. Ξεκάθαρες φόρμες και κατευθυντήριες γραμμές, ζεστά χρώματα που αποδίδουν εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Κωνσταντίνος Δήμτσιος, φωτογράφος – δάσκαλος φωτογραφίας

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.