Μια υπαίθρια γλυπτοθήκη

|
THESTIVAL TEAM

Σε μια εντυπωσιακή γλυπτοθήκη θα μετατραπεί το σαββατοκύριακο, το υπαίθριο εργαστήρι γλυπτικής που λειτούργησε το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο του 1ου συμποσίου γλυπτών μαρμάρου, σε οικόπεδο…

της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης (ΦΑΑΘ), στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Παύλου, του δήμου Συκεών – Νεάπολης. Πέντε γνωστοί καλλιτέχνες της πόλης, οι γλύπτες Γ. Ηλιόπουλος, Θ. Καρώνης, Γ. Κεσίδης, Ο. Τοσουνίδης και Γ. Χρισοστομίδης συναγωνίστηκαν με τον χρόνο για να δώσουν ζωή σε ισάριθμα μαρμάρινα γλυπτά, που θα εκτεθούν αύριο παραμονή της γιορτής του Αγίου Παύλου, στις επτά το βράδυ, στο προαύλιο του ομώνυμου Ιερού Ναού, εντός του χώρου της ΦΑΑΘ. Η συλλογική καλλιτεχνική προσπάθεια ξεκίνησε στις δύο Ιουνίου στο πλαίσιο του 1ου συμποσίου γλυπτικής, που διήρκεσε ως τις 22 Ιουνίου. Οι καλλιτέχνες αντάλλαξαν εμπειρίες, δούλεψαν μαζί και θα εκθέσουν από κοινού, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό του «Αποστόλου των εθνών» που έχει προγραμματίσει η ΦΑΑΘ.  Το φιλόπτωχο σωματείο χορήγησε το μάρμαρο στους καλλιτέχνες και το χώρο της και τους προσκάλεσε να του δώσουν μορφή και σχήμα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.