Τα χάλκινα του Βοΐου έρχονται στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας

|
THESTIVAL TEAM

Το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός χάλκινων οργάνων στη Χαλκιδική. Ο ήχος του κλαρίνου συνοδεύει παραδοσιακά κάθε σημαντικό γεγονός στις κωμοπόλεις και αγροτικά μικρά χωριά της επαρχίας Βοΐου, Κοζάνης: γάμους, βαπτίσεις, εθνικές και θρησκευτικές γιορτές.

Οι βιρτουόζοι μουσικοί είναι ως επί το πλείστον πλήρως αυτοδίδακτοι και προσφέρουν έναν αέρα αυθεντικότητας που δεν συνδυάζεται με ακαδημαϊκούς μουσικούς. Παίζουν με το αυτί και αρκετά αυθόρμητα, βασιζόμενοι στη φαντασία τους και στη μουσική μνήμη. Παίζουν από την καρδιά και την ψυχή τους και η μουσική τους φτάνει στους ακροατές ακριβώς με αυτές τις ιδιότητες. Ο ήχος του κλαρίνου και της τρομπέτας είναι ένας τρόπος κάθαρσης της καρδιάς και της ψυχής ενώ το γλέντι διαρκεί. Το όνομα του Μπέτζιου αποτελεί μια δόξα της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα θα είναι 2-2 ½ ωρών. Το μουσικό σχήμα θα αποτελείται από 10 μουσικούς που θα παίξουν με τα χάλκινα όργανά τους τρομπέτες, κορνέτες κ.λ.π σκοπούς της επαρχίας Βοΐου νομού Κοζάνης και θα ακολουθήσει χορός όπως γίνεται το γλέντι της περιοχής στην πραγματικότητα. Επιδίωξή μας και επιθυμία είναι να συμμετέχουν στο χορό και όλοι οι επισκέπτες.
Χώρος

Στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, Χαλκιδική.

Χρόνος 8/8/2017 Τρίτη 21:00 μ. μ

Τιμή Εισιτηρίων:

1 εισιτήριο 6€
4 εισιτήρια 20€
10 εισιτήρια 40€

Το μουσικό γεγονός διοργανώνει το νέο τουριστικό γραφείο tripway.gr.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.