To Φεστιβάλ Φιλίππων γίνεται 60 και ανοίγει την αγκαλιά του στους νέους δημιουργούς (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Εξήντα χρόνια «ζωής» συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Φιλίππων και το γιορτάζει δίνοντας λόγο και βήμα στους νέους για να τιμήσουν, με τη σειρά τους, «τους παλιούς δασκάλους μας και όλους εκείνους τους πρωτεργάτες της θεσμοθέτησής του», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θοδωρής Γκόνης.

Συνολικά 27 εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ, σε ένα πρόγραμμα που ξεκινάει το Σάββατο 8 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2017.

Στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων έχουν προγραμματιστεί δέκα (10) εκδηλώσεις, εκ των οποίων οι πέντε (5) είναι παραστάσεις αρχαίου δράματος ή κωμωδίας, οι τρεις (3) είναι μουσικές παραστάσεις και μία (1) παιδική παράσταση.

Στο «Θέατρο του Κάστρου» στο Φρούριο της Καβάλας έχουν προγραμματιστεί έξι (6) παραστάσεις, ενώ δέκα (10) παραστάσεις-εκδηλώσεις περιλαμβάνει το «επετειακό» πρόγραμμα για τον εορτασμό των 60 χρόνων του Φεστιβάλ.

Τέλος, στο πρόγραμμα υπάρχει και μία (1) παράλληλη εκδήλωση.

Στο σημείωμά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Σκεφτήκαμε η φετινή μας γιορτή να ανοίξει γενναιόδωρα την αγκαλιά της σε νέους δημιουργούς-που έχουν δώσει δείγματα γραφής- να τους καλέσει να πειραματιστούν, να δοκιμαστούν και να εργαστούν πάνω στο αρχαίο δράμα. Να προσπαθήσουν δίπλα στο αρχαίο θέατρο εδώ στις Κρηνίδες, όπως τον παλιό καιρό για ένα μήνα σχεδόν, να δείξουν την εργασία τους, τον κόπο και το όνειρό τους στο κοινό και όχι μόνο αυτό αλλά και ολόκληρη τη διαδικασία των προβών –κυρίως αυτό- η οποία θα είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.

Θα θυμίζουν το αρχαίο θέατρο και οι Κρηνίδες τον πρώτο εκείνο καιρό που ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, μουσικοί και τεχνικοί ζούσαν εδώ, μαζί, πλάι με τους κατοίκους της περιοχής και το καλοκαίρι ήταν θέατρο, θέατρο δικό τους, δική τους καλλιέργεια και ευθύνη. Και αυτό για μας θα είναι η μεγάλη γιορτή και ο Πανηγυρισμός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.