Για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στια αρχαιολογικές εργασίες στους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, μίλησε σε δηλώσεις του στο περιθωρίου της παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Μυλόπουλου, "Τα... Αν της ανάπτυξης", ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

"Για το ποιος καθυστερεί θα το δείξει η έρευνα αρμοδίων οργάνων που θα γίνει. Είναι γεγονός ότι έχουμε καθυστερήσεις για την κατάθεση εκθέσεων στο ΚΑΣ,  αλλά και στις αρχαιολογικές εργασίες. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό να έχουμε φτάσει στα 130 εκατομμύρια ευρώ στις αρχαιολογικές εργασίες και σε αποζημιώσεις από τις καθυστερήσεις. Είναι ντροπή για την Θεσσαλονίκη σε κάθε χώρο είτε λέγεται ΟΑΣΘ, είτε λέγονται αρχαιολογικές εργασίες να δαπανώνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και να μην έχουνε τα παιδιά ένα σοβαρό σχολειό στον Εύοσμο", τόνισε ο κ. Χρήστος Σπίρτζης.

"Το έργο έχει δυσκολίες και αυτές εκφράζονται με τις καθυστερήσεις η οποίες δημιουργούνται. Και αυτό οφείλεται στο ότι η Αττικό Μέτρο έχει ως σκοπό την κατασκευή του έργου, ενώ οι αρχαιολόγοι την αρχαιολογική έρευνα. Εμείς προσπαθούμε να τους υποδείξουμε να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα και αυτοί τα χαλαρώνουν για να κάνουν τις έρευνες", είπε από την πλευρά του ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε:

"Είμαστε σε ένα καθημερινό μπρα ντε φερ. Είμαι αισιόδοξος ότι το πείραμα δύο σε ένα θα πετύχει. Τα  περιθώρια αποτυχίας είναι πολύ λίγα. Το κόστος και η καθυστέρηση προέκυψε όταν οι μεν έλεγαν μόνο μετρό και οι δε μόνο αρχαία. Τα αρχαιολογικά σε δύο με τέσσερις μήνες θα έχουν τελειώσει και θα αρχίσουν οι εργασίες στο μετρό. Στην Βενιζέλου έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες".