Στην προσπάθεια που έχει κάνει η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) να εξυγιάνει τα οικονομικά του οργανισμού, αναφέρθηκε ο πρόεδρός του, Άρης Στυλιανού, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για επιχορήγηση 100.000 ευρώ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Στυλιανού τόνισε: «Ως ΚΘΒΕ, με τα πολλά προβλήματα που είχε το θέατρο τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια 1,5 χρόνο τώρα που είμαστε στη διοίκηση και στη διεύθυνση του θεάτρου, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία να μας βοηθήσουν».

Η διοίκηση του ΚΘΒΕ ενημέρωσε χτες τον πρωθυπουργό για την πορεία των παραστάσεων και την αύξηση τόσο στην προσέλευση θεατών, όσο και στις εισπράξεις.

«Τον τελευταίο χρόνο η προσέλευση έχει αυξηθεί κατά 50% και κατά 28% οι εισπράξεις. Παραμένουν βέβαια κάποια χρέη από το παρελθόν, αν και έχουν μειωθεί από τα 8,5 εκ. ευρώ στα 4 εκ. ευρώ» εξήγησε ο κ. Στυλιανού.

Στόχος της διοίκησης του ΚΘΒΕ, για την επόμενη διετία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στυλιανού, είναι οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού. «Να μπορέσουμε να μηδενίσουμε τα χρέη, να εξοφλήσουμε περίπου 2 εκατομμύρια σε ιδιώτες, εταιρείες, συνεργάτες, ενοίκια και να τηρούμε την πολύχρονη ρύθμιση του ΙΚΑ. Θα ήθελα να μη χρωστάει πια το Κρατικό» τόνισε.

Εξίσου ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του κ. Στυλιανού είναι να μπορεί το ΚΘΒΕ να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαμβάνει ποιοτικές παραστάσεις και πολιτισμό σε προσιτές τιμές εισιτηρίων και να συνεχίσει την καλλιτεχνική, αλλά και εκπαιδευτική του δράση.