Το ποσό των 100.000 ευρώ θα δοθεί στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ως έκτακτη επιχορήγηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πρωθυπουργικό Γραφείο της Θεσσαλονίκης με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Ο Άρης Στυλιανού, Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Γιάννης Αναστασάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, και η Μαρία Τσιμά, Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το πολύπλευρο καλλιτεχνικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί η Κρατική Σκηνή καθώς και τα οικονομικά προβλήματα, που συνεχίζει να αντιμετωπίζει.

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε την εξαιρετική δουλειά της Διοίκησης και Διεύθυνσης του ΚΘΒΕ και ανακοίνωσε την έκτακτη επιχορήγηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των δύο ανοιχτών θεάτρων Δάσους & Γης, καθώς και στη δημιουργία ενός επισκέψιμου Φροντιστηρίου στο Θέατρο Δάσους, όπου θα αναδεικνύεται η 56χρονη ιστορία του ΚΘΒΕ. Από το ποσό αυτό της έκτακτης επιχορήγησης 70.000 ευρώ θα διατεθούν για το Θέατρο Δάσους και 30.000 για το Θέατρο Γης.