Έκθεση ζωγραφικής ομάδας του Δ. Αμπλεοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη

|
ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Εγκαινιάζεται σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στις 7.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση ζωγραφικής της ομάδας εικαστικών ΠΗΓΑΣΟΣ, του Τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Η ομάδα εικαστικών τεχνών υφίσταται από το 1990,  από την ίδρυση του Πνευματικού Κέντρου Αμπελοκήπων, και ονομάστηκε ΠΗΓΑΣΟΣ το 1997.  Αποτελείται από τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια ζωγραφικής ενηλίκων. Σκοπός των μαθημάτων είναι η εκμάθηση σχεδίου – χρώματος  και η γνωριμία με διάφορες τεχνικές. Η δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με την ομαδική δουλειά που γίνεται, δίνει στον ΠΗΓΑΣΟ ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Κάθε χρόνο, αρχές Ιουνίου,  η ομάδα  εκθέτει τα έργα της σε χώρους του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Στην έκθεση που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς  συμμετέχουν με πρωτότυπα έργα 47 άτομα διαφόρων ηλικιών. Η νέα έκθεση σηματοδοτεί μια καινούρια προοπτική για την ομάδα ΠΗΓΑΣΟΣ.

Υπεύθυνοι εργαστηρίων

 Νίκος Βεζύνιας – Κυριακή Κορναράκη

Διάρκεια έκθεσης: 3 – 15 Μαρτίου 2017

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 – 18:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα,

54625 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 385651, 385661.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.