Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε σήμερα στο ΥΜΑΘ ο πρόεδρος του ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Άρης Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα οικονομικά θέματα που αφορούν το ΚΘΒΕ με τον κ. Τσακαλώτο να δίνει την υπόσχεση ότι θα δει τι δυνατότητες υπάρχουν, ώστε να δοθεί μια έκτακτη ενίσχυση για τα χρέη των τελευταίων δέκα ετών προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.

"Από τότε που αναλάβαμε εδώ και 1,5 χρόνο βρήκαμε χρέη 8,5 εκατ. Τώρα έχουμε πέσει στα 3 εκατ. Τα μισά είναι προς το ΙΚΑ ρυθμισμένα μακροχρόνια. Άρα εμείς χρειαζόμαστε περίπου 2 εκατ. ευρώ, εγώ του ζήτησα ένα εκατ. για το 2017", ανέφερε σχετικά ο κ. Στυλιανού, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Τσακαλώτος θα εξετάσει τον προϋπολογισμό του Σεπτεμβρίου, ώστε αν υπάρχει πλεόνασμα να μπορέσει να δοθεί ένα μέρος του στο ΚΘΒΕ.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν σχέδια δημιουργίας ενός δικτύου συνεργασιών και με άλλους πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας και να ενισχυθεί με τον τρόπο αυτό το πολιτισμικό κομμάτι της πόλης.

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει καλή διάθεση και από το υπουργείο Πολιτισμού και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για βοήθεια προς το ΚΘΒΕ.

Δείτε τα βίντεο του Thestival με τις δηλώσεις του κ. Στυλιανού: