Το πολυαναμενόμενο φιλμ Paterson, η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους, του αγαπημένου δημιουργού του ανεξάρτητου σινεμά, που άνοιξε την αυλαία του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, στο Λιμάνι, μη χάσετε το φιλμ Νυκτόβια πλάσματα του Τομ Φορντ, μια συναρπαστική ιστορία πάθους και εκδίκησης που κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ απέσπασε και τρεις υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες.

Επίσης συνεχίζονται:

• Η χορεύτρια της Στεφανί ντι Τζουστό, που ακολουθεί τη ζωή της Λόι Φούλερ, της θρυλικής χορεύτριας της Μπελ Επόκ (αίθουσα Παύλος Ζάννας).
• Το συγκλονιστικό σπάνιο αριστούργημα του Λουίς Πουένσο Επίσημη ιστορία που τιμήθηκε με Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας το 1986 και επανακυκλοφορεί με αποκατεστημένη κόπια (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
• Το κοινόβιο, η νέα ταινία του δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, μια ιστορία αλληλεγγύης, αγάπης και ιδεολογίας που εκτυλίσσεται σε ένα δανέζικο κοινόβιο του ’70 (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
• To μαγευτικό animation Η κόκκινη χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ, μια παραγωγή του φημισμένου Studio Ghibli του Χαγιάο Μιγιαζάκι (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Αναλυτικές πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.