Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Εορταστικό σαββατοκύριακο αυτό που διανύουμε και για όσους μείνουν το διήμερο στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλές επιλογές διασκέδασης, για όλα τα γούστα. 

Περίπατοι στην πόλη, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις συμπεριλαμβάνονται στην πολιτιστική ατζέντα, ενώ ειδικά για την Κυριακή, αμέσως μετά την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εθνικής μας επετείου, υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις για παιδιά, αλλά και μουσικό πρόγραμμα για τους… βραδινούς τύπους!

Διαβάστε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και κάντε την επιλογή σας:

ΚοσκινοΑρμενίζοντας τη Γη στο ΦΙΞ in art

koskino.jpg

Άνοιξη στο ΦΙΞ in art. Αυτό το Σάββατο θεατρική παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Το ΦΙΞ in art, συνεχίζει να καπελώνει τα Σαββατοκύριακα μας, και φιλοξενεί στο ιστορικό κτίριο του ΦΙΞ μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά με ελεύθερη είσοδο. Τα Σαββατοκύριακα της Άνοιξης θα είναι γεμάτα όμορφες ιστορίες, χρώματα, μουσική και τραγούδι.

Αυτό το Σαββατοκύριακο σας περιμένουμε παρέα με το Θέατρο Ανάποδα και την παράσταση ΚΟΣΚΙΝΟΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΗ

Η παράσταση «ΚοσκινοΑρμενίζοντας τη Γη» είναι ένα έργο κούκλας και αντικειμένων του Θεάτρου Ανάποδα εμπνευσμένο από την nonsense ποίηση του Edward Lear.

Ένα σύνολο από ά-νοητες διασκεδαστικές ρίμες που ανακατεύουν όλες μας τις αισθήσεις, τις κάνουν δείπνο με κιμά και φέτες κυδωνιού, τις τυλίγουν σε ροζ χαρτί, τις βάζουν σε πήλινο σκεύος και τις αφήνουν να ταξιδέψουν σε θάλασσες μακρινές και σε δεντροσκέπαστες ακτές εκεί όπου φυτρώνουν τεράστιες κολοκυθιές και καρέκλες ξεχωριστές!.

Το Θέατρο Ανάποδα παίζει με τα θέματα ποιημάτων του σημαντικότερου συγγραφέα παραδοξολογημάτων της Βικτοριανής εποχής, συνθέτοντας ένα διασκεδαστικό ταξίδι στα μακρινά μέρη όπου οι μπερδεμένοι ζουν. Οι παράξενοι αυτοί ταξιδιώτες, μαζί με τους θεούς τους γνωστοί ως Φυρδημιγδοί, μεταμορφώνουν τον σκηνικό χώρο συνοδεία μουσικής και τραγουδιού βουτώντας σε τέσσερις θαλασσινές ιστορίες. Η Γλαυξ και η Ψιψίνα χορεύουν στην φεγγαρόλουστη αχτή ενώ ο Γιόγκι Μπόγκι Μπο καβάλα στη χελώνα φεύγει για τις νήσους Μποσανόνα, το Πόμπλ ψάχνει ψάρια για να ταϊσει της θειάς του τη γάτα και οι Φυρδημιγδοί μπερδεμένοι αρμενίζουν με πλοίο ενα κόσκινο ναι!

Info:

Άνοιξη @ ΦΙΞ in art|
Παιδικές Παραστάσεις με Ελεύθερη Είσοδο |

Σάββατο 24/3 στις 17:30 & 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Έξοδος με Ελεύθερη Συνεισφορά στο καπέλο
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων. 2310 500 034

Το κρυφό σχολειό στο Θέατρο του Δημαρχείου Αμπελοκήπων

TO-KRYFO-SXOLEIO-SAIT2.jpg

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου ανεβάζουν την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Το κρυφό σχολειό» στο Θέατρο του Δημαρχείου Αμπελοκήπων.

H παράσταση απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Μας παρουσιάζει την δυσκολία που είχαν τα παιδιά εκείνης της εποχής να μορφωθούν. Πάντα με τον αστείο και διασκεδαστικό τρόπο του αγαπημένου μας ήρωα!

Info:

Θέατρο του Δημαρχείου Αμπελοκήπων, αίθουσα Αλέξης Μινωτής (Διεύθυνση: Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12)

Σάββατο 24 Μαρτίου στις 18:00

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

Πληροφορίες- κρατήσεις: 6973 95 85 47, 6948 77 14 26

Χτίζω την πόλη μου | Από το Νόησις στον χάρτη της Google

Nohsis.jpg

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αρχιτεκτονικής, τεχνολογίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά 8-10 ετών, που μετατρέπονται σε αρχιτέκτονες και έρχονται σ επαφή με τις έννοιες της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, παρουσιάζει αυτή τη φορά το ΝΟΗΣΙΣ.

Μια πόλη όπου η τεχνολογία μπαίνει στην υπηρεσία των ανθρώπων, όπου η κατασκευή των υποδομών γίνεται με απλά καθημερινά υλικά και τα παιδιά εφαρμόζουν αειφορικές και οικολογικές λύσεις για να σχεδιάσουν το πολεοδομικό της σχέδιο αλλά και τα κτίρια!

Τα απογεύματα του Σαββάτου γεμίζει φαντασία και καινοτόμες ιδέες, αλλά και χρώμα! Πολύ χρώμα!

Το πρόγραμμα «Χτίζω την πόλη μου» είναι ένα Εργαστήριο που ολοκληρώνεται σε τέσσερις συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων, τα παιδιά πρέπει ν ανταποκριθούν στην εξής αποστολή: Να κατασκευάσουν μια βιώσιμη και αειφορική πόλη στην οποία θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διαδραστικό εργαστήριο επιστημών STEM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics –Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Μα, υπάρχει αυτή η πόλη;

Info:

Νόησις [Οδός Θεσσαλονίκης – Θέρμης (6 χλμ.)]
Σάββατο 24 Mαρτίου
Ώρες: 16.00-18.00
Πληροφορίες 2310 483.000 (ες 105 Ελισάβετ Κωνσταντίνου)

Σαββατοκύριακο για τα παιδιά στο Τελλόγλειο

Paidia.jpg

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά ξεκίνησε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, συμμετέχουν σε εικαστικές δραστηριότητες, που απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία τους. Παράλληλα αυτήν την περίοδο ξεκινά ένα νέο μουσικό εργαστήριο, που στόχο έχει να παρασύρει τα παιδιά σε μελωδικές διαδρομές μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια. Οι εγγραφές άρχισαν!

Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.00 -12.00 και 12.30 – 14.30, εργαστήριο 1ου ορόφου)

Ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, με έμφαση στην ελευθερία έκφρασης μέσα από το εικαστικό παιχνίδι. Τα παιδιά καλούνται, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών, να εξερευνήσουν διάφορα είδη τέχνης, μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες για την ηλικία τους ασκήσεις και δράσεις, που στόχο έχουν την εξοικείωση τους με την καλλιτεχνική παραγωγή και με τον μουσειακό χώρο.

Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7-9 ετών, Κυριακή 10.00-12.00, Εργαστήριο Miro)
Βασιζόμενο στις τρέχουσες εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι εξερεύνησης της τέχνης και του μουσειακού χώρου. Ακολουθώντας την φαντασία τους και τις οδηγίες των εκπαιδευτριών, σταδιακά αποκτούν κριτική σκέψη σε ζητήματα τέχνης και καλούνται τόσο να συζητήσουν όσο και να παράγουν τα δικά τους έργα τέχνης, γύρω από συγκεκριμένη θεματολογία.

Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10-12 ετών, Κυριακή 12.30-14.30, Εργαστήριο Miro)
Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της προσωπικής δημιουργικής τους έκφρασης, τα παιδιά αντλούν έμπνευση από τις εκθέσεις του Τελλογλείου, εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη και πειραματίζονται με διάφορους τρόπους εικαστικής παραγωγής, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με θεματικές της ιστορίας της Τέχνης και αναπτύσσουν εικαστικό διάλογο μεταξύ τους.

Μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Τρίλλιες. (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.30-12.30, εργαστήριο Miro. Έναρξη 24 Φεβρουαρίου 2018)
Πρόγραμμα τυλιγμένο μέσα σε ιστορίες βγαλμένες από όπερες, μπαλέτα και παραμύθια της παράδοσης, γεμάτο μουσικά παιχνίδια και τραγούδια. Στόχος του εργαστηρίου είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα διάφορα μουσικά όργανα, να πειραματιστούν με τη φωνή και να διασκεδάσουν με παιχνίδια μίμησης, ανάπτυξης της προσωπικότητας, μουσικά quiz και επιτραπέζια.

Info:

Τελλόγλειο Ίδρυμα (Αγίου Δημητρίου 159Α)
Διάρκεια εργαστηρίων:Έως 2 Ιουνίου 2018
Ο κύκλος περιλαμβάνει 12 δίωρα εργαστήρια
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ (10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλ. 2310 247111 και 2310 991614 (Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 – 14.00, Τετάρτη 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 18.00).

Περίπατος από Πύργο σε Πύργο

Pyrgos.jpg

Ξεκινώντας από τον πυργίσκο του δυτικού τείχους και φτάνοντας μέχρι το διασημότερο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης περιδιαβαίνουμε τους αιώνες, ανασύρουμε μνήμες και μοιραζόμαστε άγνωστες ιστορίες μιας πόλης με μακρά διαδρομή και σύνθετη ταυτότητα.

Με οδηγό το Thessaloniki Walking Tours και την αρχαιολόγο Μαρία Μπουντούκα γνωρίζουμε το δώρο του επιφανέστερου των Σουλτάνων το οποίο κάποτε στέγασε και παράνομους έρωτες, αναζητούμε ίχνη του παραθαλάσσιου τείχους που δεν κατάφερε να σώσει τη πόλη από τους Σαρακηνούς, μετράμε τα λιμάνια που είχε η Θεσσαλονίκη και περιηγούμαστε στο σημερινό λιμάνι όπου το παρόν διαρκώς διασταυρώνεται με τα παρελθόν. Αφηγούμαστε τις ιστορίες που συνδέονται με μια πλατεία που άλλαξε πολλά ονόματα, συναντάμε αυτό που απέμεινε από ένα θρυλικό εστιατόριο, επιχειρούμε να φανταστούμε την αίγλη ενός μυθικού ξενοδοχείου από το μπαλκόνι του οποίου έβλεπαν το ηλιοβασίλεμα ήρωες του Καραγάτση, έναν πλωτό κινηματογράφο που ακόμη τροφοδοτεί το φαντασιακό, εντοπίζουμε το κτήριο μέσα από το οποίο ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο πρωταγωνιστής του έζησαν μία αιωνιότητα και μία ημέρα και μοιραζόμαστε την εμπειρία του Πύργου των Γενίτσαρων που γλύτωσε παρά τρίχα την κατεδάφιση και γύρω από τον οποίο κάποτε υπήρχε και ο διασημότερος κήπος της πόλης.

Info:

Σάββατο 24 Μαρτίου

Σημείο συνάντησης: Τοπ Χανέ (δίπλα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την οδό Πολυτεχνείου)
Ώρα: 16:30
Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1

ΚΟΙΤΑ!

koita.jpg

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ’ ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση – έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Όταν ο Πουαρό συνάντησε την Αγκάθα

Pouaro.jpg

Μια Εξαφάνιση… Ένας Προδομένος Έρωτας…και…Ένας Δαιμόνιος Ντετέκτιβ… Μια φανταστική αστυνομική ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, όταν η Αγκάθα Κρίστι- στα μέσα της δεκαετίας του 1920- ήταν μια νέα και πολλά υποσχόμενη συγγραφέας.

Ο Ηρακλής Πουαρό – ο πανέξυπνος ήρωας που εκείνη δημιούργησε και που αμέσως λατρεύτηκε από το κοινό – καλείται να λύσει τον πιο απίθανο γρίφο της καριέρας του.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Θεατράνθρωπο Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2017, κυριολεκτικά, πάνω στο θεατρικό σανίδι, έχοντας προσφέρει, για πάνω από τριανταπέντε χρόνια, όλο του το είναι ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, κριτικός θεάτρου και κινηματογράφου.

Ιnfo:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου (Στεφ. Τάττη 3)
Παραστάσεις: Σάββατο 21.15 & Κυριακή 20.00 και Κυριακή 31 Μαρτίου στις 21.15
Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 6972702870 (οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 30)

Εισιτήρια: Κανονικό 10€, μειωμένο 7€

Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη στο Θέατρο Αθήναιον

mabilh.jpg

Γραμμένο το 1942, ο ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι – γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του «Δον Καμίλο»- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.

Οι Αμαλία Καβάλη & Γιάνης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Β. Όλγας 35

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 23-24-25 Μαρτίου και 30 – 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου στις 21.30,

Ωρα: 21:30

Eίσοδος: 10 Ευρω (φοιτητικό, ανέργων) 12 Ευρώ (κανονικό)

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Kataigida.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. 

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Βρωμιά

vrwmia.jpg

Σαντ είναι τριάντα χρονών. Από μικρός ονειρευόταν να φτάσει στ’ αστέρια. Από μικρός διάβαζε και μελετούσε λογοτεχνία και γερμανική γλώσσα. Ο Σαντ γεννήθηκε στο Ιράκ. Σήμερα ζει στη Γερμανία που τόσο είχε αγαπήσει. Είναι ένας ακόμα μετανάστης. Θα ήθελε να είναι σαν όλους τους άλλους. Θα ήθελε να μπορεί να τους μιλάει. Να μπορεί να μπαίνει στο μετρό. Αλλά είναι ξένος. Ο Σαντ νοιώθει μοναξιά και φόβο. Ζει κλεισμένος στο δωμάτιό του.

Σαντ στ΄αγγλικά σημαίνει λυπημένος. Δεν είναι λυπημένος.

Ο Σαντ είναι ο Άλλος, ο διαφορετικός που “φταίει” για όλα τα κακά και μαύρα της ζωής μας. Είναι ο γείτονάς μας στο Βερολίνο, στη Βιέννη, στα περίχωρα του Παρισιού, στο κέντρο της Αθήνας ή ακόμη πιο κοντά, στη διπλανή πόρτα.

Ο Σαντ βρισκεται ανάμεσά μας. Ή μήπως μέσα μας;

Info:

Παρασκευή – Σάββατο στις 23:00

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη

Eισιτήρια:10 ευρώ (Κανονικό) | 8 ευρώ (Φοιτητικό – Μαθητικό – ΑΜΕΑ – Άνεργοι) | 5 ευρώ με το πρόγραμμα της παράστασης (Ατέλειες)

Sorry, λάθος κρεβάτι

Krebati.jpg

Το «Sorry λάθος κρεβάτι» είναι η νέα κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα και το νέο έργο που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Άρατος. Πρόκειται για μία κωμωδία καταστάσεων που εκτυλίσσεται σε ένα παρακμιακό κι απομονωμένο μοτέλ μιας αμερικανικής πολιτείας. Το έργο θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Άρατος της Θεσσαλονίκης, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.

Ένα ζευγάρι αναγκάζεται μετά από ένα πολύωρο ταξίδι να καταφύγει αργά τη νύχτα σε ένα άθλιο μοτέλ προκειμένου να ξεκουραστεί. Σε αυτό τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά, ενώ ο ιδιοκτήτης του, δείχνει αρκετά παράξενος. Η νευρικότητα και η κούραση οδηγεί το ζευγάρι σε μια απίστευτη ρήξη. Η έλευση νέων πελατών στο μοτέλ προκαλεί αλυσιδωτές παρεξηγήσεις και φέρνει απίστευτες αποκαλύψεις. Τελικά, τι μυστικά κρύβουν το εν λόγω ξενοδοχείο και οι ένοικοί του;

Info:

Θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12 με Φράγκων)

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων 1/4/2018.

Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήρια: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

Περλιμπλίν και Μπελίσα

Mpelisa.jpg

Ο Federico García Lorca συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα και ανάγοντας τον από το επίπεδο του σώματος στο επίπεδο της ψυχής.

Το γέλιο και το κλάμα, αυτά τα δύο συστατικά της αληθινής ζωής, συνυπάρχουν σ΄ αυτό το διαμάντι του υπέροχου κόσμου του Lorca. Ο έρωτας και το μίσος, η έλξη για τη ζωή και το θάνατο, το πρότυπο του πόθου και η διφορούμενη φύση της μεταμφίεσης, όλα μπερδεύονται μαγικά με μουσικές και χρώματα.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο θέατρο Beatriz της Μαδρίτης το 1933 και εξιστορεί τον έρωτα του Δον Περλιμπλίν για την νεότερή του Μπελίσα.

Πρόκειται για το ποίημα που γίνεται θέατρο.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ Τ (Αλ. Φλέμινγκ 16)
09 Μαρτίου – 01 Απριλίου 2018
Κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή στις 21:30
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων)

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

petra.jpg

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

Περιμένοντας τον Γκοντό

gk.jpg

-Πάμε.
-Δεν μπορούμε.
-Γιατί;
-Περιμένουμε τον Γκοντό.

Το έργο κατατάχθηκε στο λεγόμενο «Θέατρο του Παραλόγου». Θα μπορούσε να ναι μια κλοουνερί, ένα νούμερο στο τσίρκο, μια πραγματεία για την ανθρώπινη ύπαρξη, ένα δοκίμιο γραμμένο στον 21ο αιώνα που διανύουμε, μια κωμωδία που… παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1948) το αριστουργηματικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας το Γκοντό» φωτίζει τα αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Η Ρώσικη Επανάσταση του ΄17, που με το ξέσπασμά της δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, έχει γίνει πλέον καθεστώς, έχουν λήξει δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς κι ερείπια κι ο άνθρωπος στα μισά του 20ού αιώνα προσπαθεί να βρει την ελπίδα. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο ο Βλαδίμηρος κι ο Εστραγκόν μιλούν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ρθεί. Μάλλον Αυτός θα δώσει και τη λύση! Προφανώς υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους. Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Info:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» του Σάμουελ Μπέκετ
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

“Η Αυλή των Θαυμάτων” στη Μονή Λαζαριστών

aylh thaymatwn.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ντα 

nta 2.jpg

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00

Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

Νένα Βενετσάνου: ΑΥΤΕΣ και ΑΛΛΕΣ

nena.jpg

Η Νένα Βενετσάνου, που υπηρετεί συστηματικά μέσα από πολιτιστικές-πολιτικές δραστηριότητες και διεθνή φεστιβάλ μουσικής τον Γυναικείο Λόγο, παρουσιάζει με πενταμελή ορχήστρα για πρώτη φορά στο Μ.Μ.Θ γνωστά τραγούδια της από το Κουτί της Πανδώρας, τη Νέα Γή, τις Πόλεις του Νότου, το Καφέ Γκρέκο, την ποίηση των Ζωής Καρέλλη, Γαλάτειας Καζαντζάκη, Βικτωρίας Θεοδώρου, Αιμιλίας Δάφνη, Μυρτιώτισσας, Μαρίας Πολυδούρη, Μπέττης Κομνηνού, Στέλλας Χρυσουλάκη κ.ά., αποδίδοντας συγχρόνως και φόρο τιμής στον Μάη του 68, έτος επανεκκίνησης για το Φεμινιστικό Κίνημα στη σύγχρονη εποχή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Νένα Βενετσάνου Τραγούδι, κιθάρα
Μάνος Αβαράκης Φυσαρμόνικες-φλογέρες
Πάνος Δημητρακόπουλος Κανονάκι
Χάρης Μέρμηγκας Κοντραμπάσο
Σόλης Μπαρκής Κρουστά
Κώστας Χατζόπουλος Κιθάρα

Info:

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ώρα: 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12€, 8€ (μειωμένο)

K. BHTA και Mikael Delta

bhta.jpg

Εννιά χρόνια μετά την επανένωση των Στέρεο Νόβα για μια μοναδική συναυλία και τέσσερα χρόνια μετά την επανέκδοση της δισκογραφίας τους, ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα συναντιούνται στα decks του ÜBERNTOYZ για ένα one-off 5ωρο DJ set.

Οι δύο πρωτεργάτες της ελληνικής electronica, τόσο ως μέλη της ιστορικής μπάντας όσο και με την ατομική τους καριέρα στη συνέχεια «θα παίξουν αγαπημένη τους μουσική και κομμάτια από το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής» την 24η Μαρτίου, σηκώνοντας κύματα νοσταλγίας στην indie γενιά που χόρευε στα ?90s το «Νέα Ζωή 705» και ανακάλυπτε μια νέα μουσική για να εκφραστεί.

Info:

K.BHTA & MIKAEL DELTA
Σάββατο 24 Μαρτίου στις 9 μ.μ.
Uberdooze
Δαναΐδων και Σφέτσιου, 546 26 Θεσσαλονίκη
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Το set ξεκιναει στις 23:00
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ

Οι Passa Tempo στη Μαύρη Τρύπα

Passa.jpg

Η συνεργασία τους ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια και αναζητώντας νέες μουσικές διαδρομές συμπράττουν στη δημιουργία ενός νέου μουσικού σχήματος, με διαθέσεις retro, swing, jazz, tango, blues και επιρροές από τη ρεμπέτικη μουσική, τα γαλλικά chansons, την gypsy jazz και παλιών λαϊκών τραγουδιών.

Από το Χιώτη, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Σουγιούλ, Σκαρβέλη, Περιστέρη στους Ντειβ Μπρουμπεκ, Grapelli, Rosenberg Trio, Bireli Lagrene, Django Reinhardt, John Legend, Dino Olivieri, , Joseph Kosma, Bach, Korsakov ένα μουσικό πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ειδών, τσιγγάνικης jazz και Ελληνικής παράδοσης. Τραγούδια μιας άλλης εποχής διασκευασμένα με ανοιχτή καρδιά, καλή διάθεση και έμπνευση δημιουργίας

Info:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα, Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Ελάχιστη κατανάλωση: 10 ευρώ

Ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente στο CLUB του ΜΥΛΟΥ

daskaloy.jpg

Αν ξαρμυρίζεις μπακαλιάρο

Αν χτυπάς τη σκορδαλιά
Αν την πίνεις την φούντα απ’ το τσαρούχι
Αν το φοράς το φέσι ή αν δεν έχεις σχέση.
Έλα να το κάνουμε μαζί.
24 ΜΑΡΤΙΟΥ στο Κούγκι του ΜΥΛΟΥ
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ MONIE & MONIE CONNIENTE
και οι «μπακαλιάρρωστοι» στην τελευταία παράσταση του αιώνα

Info:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Mylos Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Ταμείο: 10 ευρώ
Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥ

Το Ρεμπέτικο Μινόρε στη Θεσσαλονίκη

rempetiko.jpg

Γνήσιοι ρεμπέτες & δύο από τους εκφραστικότερους εκπροσώπους του είδους, ο Μπάμπης Τσέρτος & η Μαριώ, ενώνουν τις φωνές τους για μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Κάθε τραγούδι & ιστορία,
κάθε στίχος βαμμένος με το χρώμα & τα συναισθήματα του λαού,
κάθε νότα και ένα στιγμιότυπο από την απλή & λαϊκή καθημερινότητα.
Αυτό είναι το ρεμπέτικο…

O Μπάμπης Τσέρτος και η Μαριώ θα μας ξεναγήσουν στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης με ρεμπέτικα τραγούδια και ακούσματα, που δεν θα πάψουν ποτέ να εκφράζουν τον απλό Έλληνα.

Μαζί τους επί σκηνής η εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρία Σταφυλοπάτη.

Info:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
Παρασκευή & Σάββατο 23, 24, 30 & 31 Μάρτιου @ 21:45
Τιμή: από 15€ με 1 welcome drink

Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στο Ξέφωτο

Pol.jpg

Μετά από αρκετό καιρό, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, επιστρέφει στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές λαϊκές βραδιές στο Ξέφωτο (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), το Σάββατο 17 & το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Μαζί του στο τραγούδι η Ντίνα Παπαϊωάννου και ο Φώτης Θεοδωρίδης. Στο μπουζούκι ο Χρήστος Καραβίτης, στο ακορντεόν ο Μάνος Γρυσμπολάκης, στην κιθάρα ο Νίκος Καινούργιος και στα κρουστά ο Φοίβος Αποστολίδης

Με ένα λαϊκό πρόγραμμα από το 50 μέχρι σήμερα, γεμάτο πενιές, ταξίμια και λατρεμένα τραγούδια ο αγαπημένος συνθέτης θα συνεπάρει το κοινό, θα το ξεσηκώσει, θα το συγκινήσει, θα το ταξιδέψει.

Στο ρεπερτόριο, περιλαμβάνονται συνθέσεις του Θανάση Πολυκανδριώτη που ερμήνευσαν ο Στράτος Διονυσίου, ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Γλυκερία αλλά και μουσικά αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης κ.α.

«Τελειώσαμε λοιπόν», «Τα πήρες όλα», «Τα βάσανά μου», «Στου φεγγαριού την αγκαλιά», «Κι έλεγες», «Και λέγε λέγε», «Οι άντρες δεν μιλούν πολύ», «Ζηλεύω τα πουλιά», «Τι έκανα για πάρτη μου» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν, απογειώνοντας συναισθήματα και διαθέσεις έτσι, όπως μόνο η μουσική ξέρει να κάνει. Παράλληλα, οι fan του μπουζουκιού, όσοι νιώθουν το λυγμό του και ανταποκρίνονται στους ήχους του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταξίμια και αυτοσχεδιασμούς του Θανάση Πολυκανδριώτη, ενός από τους πιο σπουδαίους σολίστ στο μπουζούκι.

Info:

Θανάσης Πολυκανδριώτης
Σάββατο 24 Μαρτίου
Ώρα Έναρξης 23.00 
Τιμή εισόδου 8 ευρώ

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911

Ελένη Τσαλιγοπούλου και Boğaz Musique ξανά στη Θεσσαλονίκη

Tsaligopoyloy.jpg

Ένα χρόνο μετά τις τελευταίες, συναρπαστικές παραστάσεις τους, και μετά την εκπληκτική βραδιά που μας χάρισαν πρόσφατα στο Club του Μύλου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 24 Μαρτίου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique εμφανίζονται και πάλι στο Club του Μύλου και μας προσκαλούν σε μία υπέροχη μουσική γιορτή!

Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique στήνουν ένα απρόσμενο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις αλλά και πολύτιμα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τραγούδια από την παράδοση, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, τραγούδια μεγάλων δημιουργών, σύγχρονα και κλασσικά, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από το επερχόμενο album τους που ήδη έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Με ιδιαίτερο, καλοδουλεμένο και αριστοτεχνικά ανανεωμένο ήχο, τον bogaz ήχο που έχουν διαμορφώσει από κοινού τα τελευταία χρόνια, αλλά και με τις καθηλωτικές ερμηνείες και τον υπέροχα επικοινωνιακό τρόπο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, κάθε συναυλία τους είναι μια συναρπαστική, λυτρωτική μουσική εμπειρία.

Info:

Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία

Ώρα προσέλευσης: 21:30

Προπώληση: 10€

Βασίλης Παπακωνσταντίνου- Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Stage Live

Stage.jpg

Για τρία Σάββατα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Stage Live.

Τα Σάββατα 17, 24 και 31 Μαρτίου οι δύο αγαπημένοι τραγουδιστές θα ανέβουν στη σκηνή του Stage για να ερμηνεύσουν γνωστές επιτυχίες και να μοιραστούν μοναδικές στιγμές με το κοινό.

Info:

Σάββατο 24 Μαρτίου

Stage Live, 26ης Οκτωβρίου 27

Τηλέφωνο κρατήσεων 2310 566768 και στο stagelive.gr

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

lena.jpg

Η Λένα Παπαδοπούλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

Σάββατο 24 Μαρτίου

ROOM 63, Λ.Νίκης 63
Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Νίκος Μακρόπουλος και Σάκης Αρσενίου στο Barbarella live party

barbarella.jpg

Ο Νίκος Μακρόπουλος επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη και σε ένα από τα πιο ζεστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο μεγάλες επιτυχίες και πολύ διασκέδαση, στην σκηνή του Barbarella live party για αυθεντικές νύχτες διασκέδασης…

Μαζί του ο Σάκης Αρσενίου!

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

Barbarella Live Party, Βασιλέως Ηρακλείου 43
Κρατήσεις 2310 227 444

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Club Vogue

argyros.jpg

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Club Vogue, για να βάλει φωτιά στα βράδια της Θεσσαλονίκης!

Ο αγαπημένος τραγουδιστής υπόσχεται βραδιές και ξημερώματα άνευ προηγουμένου στο Club Vogue.

Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου και κάθε Παρασκευοσάββατο το Vogue γεμίζει μελωδίες και… δίνει δικαιώματα!

Info:

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο

ClubVogue, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνα : 2310 550000 και 2310 550300

Κουκλοθέατρο στη ΧΑΝΘ

Xanth.jpg

Το λαϊκό παραμύθι «Ο Λύκος και τα επτά κατσικάκια», που για σκηνική οικονομία έγιναν τρία, διασκευάστηκε ειδικά για το κουκλοθέατρο μας. Η διασκευή κράτησε μόνο το κλίμα του παραμυθιού και τους βασικούς πρωταγωνιστές του: το λύκο, τη μαμά κατσίκα, τα τρία κατσικάκια και τον κυνηγό. Από κει και ύστερα το παραμύθι αφέθηκε ελεύθερο στους σκηνικούς στροβιλισμούς του μικροθεάτρου. Ο Λύκος, με τη μπουφόνικη συμπεριφορά του, προκαλεί πολύ γέλιο, η πονηριά της Αλεπούς φαιδρύνεται από το μπρίο και τις έξυπνες ατάκες της. Τα τρία κατσικάκια σε αφοπλίζουν με την παιδική αφέλειά τους και ο Σιδεράς επιβάλλεται με τη δυναμική και τόμπρα παρουσία του. Η μαμά Κατσίκα, συγκινεί με τη μητρική της αφοσίωση και τέλος ο τρελογιατρός με τις μανίες του και ο Κυνηγός με τη μορφή της νέμεσης σφιχτοδένουν τη θεατρική ροή.

Ιnfo:

Θεατράκι της ΧΑΝΘ
Κάθε Κυριακή του Μαρτίου
Ώρα: 12.00
Tιμή εισόδου: 6 ευρώ

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

Th.jpg

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Ας σημειωθεί ότι η παράσταση στο Αθηναϊκό ανέβασμα στο θέατρο Badminton έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, πάνω από 100.000 χιλιάδες θεατές.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150

Σάββατο στις 17.00

Κυριακή στις 11.30 πμ 

Έως την 1η Απριλίου

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Τ

Photo 8 - KIX.jpg

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ? όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16

Κάθε Κυριακή στις 12.00

Έως 1 Απριλίου

«Ελίζα» στο Βασιλικό Θέατρο

eliza.jpg

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την αριστουργηματική «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, στο Βασιλικό Θέατρο από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.
Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της. Ένας καπετάνιος γένους θηλυκού. Ένας άντρας με κίτρινο σκουφί. Μια κερασιά. Ένας παπαγάλος. Ένα τρελό πλήρωμα από άντρες. Η περιπέτεια αρχίζει και έχει όνομα: Ελίζα!

Κύρια χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, αυτά που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά… την πίστη στη φιλία, στη ζωή και στην αλήθεια!

Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, ένα μπουλούκι ηθοποιών που ξεκόλλησαν θαρρείς από σελίδες κάποιου κόμικ αποφασίζει να ανεβάσει, σε πείσμα όλων των τεχνικών δυσκολιών που θα συναντήσει και με την αμέριστη βοήθεια του υποβολέα που εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη, μία παράσταση για το τι σημαίνει να κουβαλά κανείς μέσα του την πίστη: την πίστη στη φιλία, στη ζωή, στην αλήθεια του, την πίστη σε έναν ατόφιο έρωτα ακόμα και όταν το μόνο που έχεις για να εξακολουθείς να ελπίζεις είναι ένας κίτρινος σκούφος, ένα δαχτυλίδι από αυτά που βρίσκει κανείς στα πανηγύρια, ένα μενταγιόν, μια κερασιά και ένας πράσινος παπαγάλος.
Φώτα! Μουσική! Σπαθογραφίες!
Σαλπάρουμε για την Ελίζα!

Info:

«ΕΛΙΖΑ» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Βασιλικό Θέατρο, πλατεία Λευκού Πύργου
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00 (την 25η Μαρτίου εκτάκτως στις 14.00, λόγω της παρέλασης)

Ο Χρουσαϊτός Άτυς και η βασιλιοπούλα Ροδογάλη

Xrys.jpg

Το Θέατρο Τ υποδέχεται μία από τις πιο γνωστές και δραστήριες καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, την εταιρεία θεάτρου Μικρός Βορράς, που παρουσιάζει, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το μαγικό παραμύθι από τη Σμύρνη «Ο Χρουσαϊτός Άτυς και η βασιλιοπούλα Ροδογάλη».

Το παραμύθι, διατηρώντας το αυθεντικό μικρασιατικό γλωσσικό ιδίωμα, αφηγείται τις περιπέτειες της βασιλοπούλας Ροδογάλης, η οποία, μετά τον θάνατο του βασιλιά πατέρα της, διώχνεται από τις κακές αδερφές της και αποσύρεται με την παραμάνα της σε έναν μικρό πύργο. Μια μέρα, ένας ολόχρυσος αϊτός μπαίνει στην κάμαρα της βασιλοπούλας, τινάζει τα φτερά του και εμφανίζεται μπροστά της ένα παλικάρι σαν άγγελος, ένα βασιλόπουλο μαγεμένο, ο Άτυς. Η αγάπη τους, που μόλις γεννήθηκε, θα χρειαστεί να ξεπεράσει πολλά εμπόδια πριν τους χαρίσει την ευτυχία…

Info:

Θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16)

Παραστάσεις: 4-25 Μαρτίου, κάθε Κυριακή στις 18:00
Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6985858932, 6945260308 και 2310 854 333 (τηλέφωνο θεάτρου)
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Αφιέρωμα: «Το μεταφυσικό ενδεχόμενο στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν»

bergman.jpg

Από τους κορυφαίους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά, ο σπουδαίος ψυχαναλυτής των εικόνων, σουηδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο του αφιερώματος «Το μεταφυσικό ενδεχόμενο στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν» που παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκη.

Το έργο του Μπέργκμαν, γεμάτο ιδέες και βαθιές αλήθειες για την ανθρώπινη ύπαρξη, θέτει ουσιώδη φιλοσοφικά ζητήματα. Το αφιέρωμα εξερευνά αυτά ακριβώς αυτά, μέσα από τρεις αριστουργηματικές ταινίες του δημιουργού – Περσόνα (1966), Ντροπή (1968) και Το αυγό του φιδιού (1977) -, που προβάλλονται από την Κυριακή 25 έως την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τους κατόχους CineΚάρταF).

* Στον χώρο του φουαγιέ της Αποθήκης 1 λειτουργεί πωλητήριο με παλιότερες εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ταινίες σε DVD, σε ειδική τιμή για τους θεατές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Info:

Κυριακή 25/3, Aίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1 στο Λιμάνι

18:30 Το αυγό του φιδιού
21:00 Περσόνα

Ο Ηλίας Καμπακάκης επέστρεψε στο Χρώμα

kampakakhs.jpg

Η σχέση τους μετράει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης!

Η φωνή του μας ταξιδεύει! 

Η επιστροφή του είναι γεγονός!

Ο Ηλίας Καμπακάκης γυρνά πίσω, στις δικές μας Κυριακές!

Η παρέα του αλλά και η ομάδα του Χρώμα Μπάρ, τον υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου!

Info:

Κυριακή 25 Μαρτίου

Χρώμα Μπαρ, Αδριανουπόλεως 3

Τηλ. 693 846 8920

Στέλιος Ρόκκος και Αμαρυλλίς στο Barbarella Live Party

rok 2.jpg

Ο Στέλιος Ρόκκος επιστρέφει στο Barbarella Live Party για τα καθιερωμένα Κυριακάτικα Live, παρέα με την Αμαρυλλίς!

Οι δυο αγαπημένοι καλλιτέχνες αναμένεται να αναβαθμίσουν το βράδυ της Κυριακής σας με ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα, από το οποίο δε θα λείπεις κανείς!

Info:

Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 21.00

Barbarella Live Party, Β. Ηρακλείου 43

RSV 2310227444

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.