Με συναυλίες, θεματικό πάρκο και… χριστουγεννιάτικο δέντρο τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη!

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του δήμου Θεσσαλονίκης για το φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να κερδηθεί το στοίχημα “Χριστούγεννα στην πόλη” και η διοίκηση του κεντρικού δήμου να μη πάει για ακόμη μια χρονιά…κουβά!

Φέτος, οι εκδηλώσεις που πρόκειται να προγραμματιστούν θα είναι λιγότερες σε αριθμό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, στοχεύουν ωστόσο να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πόλη και να κινητοποιήσουν περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. 

Οι εκδηλώσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στην πλατεία Αριστοτέλους, με τα στελέχη του δήμου να εργάζονται αθόρυβα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο το οποίο θα είναι αφιερωμένο στα παιδιά, με διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, παιχνίδια με φωτισμό και εκπλήξεις, ενώ φέτος, σε αντίθεση με πέρσι θα τοποθετηθεί το πολυπόθητο χριστουγεννιάτικο δέντρο, για την απουσία του οποίου έγινε πολύς λόγος την περασμένη χρονιά. 

Μετά από αρκετά χρόνια φέτος θα διοργανωθούν και συναυλίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, θα πραγματοποιηθούν τρία μουσικά events. Ο δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε συζητήσεις με καλλιτέχνες, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν σύντομα το “ok” προκειμένου να ντύσουν μουσικά τις εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του σχεδιασμού για τον εορταστικό διάκοσμο και τις εορταστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχουν αναλάβει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας και ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

“Πληγή” για τη διοίκηση Μπουτάρη ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος

Aπό την πρώτη χρονιά της θητείας της στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης αποτελούσε βραχνά για τη διοίκηση Μπουτάρη.

Κάθε χρόνο το επιτελείο του δημάρχου προσπαθούσε να παρουσιάσει κάτι το ξεχωριστό, αλλά το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών.

Πέρσι τον στολισμό της πόλης ανέλαβε ο αρχιτέκτων και σκηνογράφος, Απόστολος Βέττας, οι εμπνεύσεις του οποίου προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, με πολλούς να σχολιάζουν πως ο στολισμός δεν θύμιζε Χριστούγεννα, ενώ άλλους να κάνουν λόγο για ένα διαφορετικό διάκοσμο με ιδιαίτερους συμβολισμούς, ο οποίος δεν θύμιζε σε τίποτα τις κακόγουστες επιλογές του παρελθόντος.

Τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια; Ποιος θα ξεχάσει το 2011 όταν ο δήμος αποφάσισε να τοποθετήσει στο Θερμαϊκό ένα πλωτό δέντρο; Πρωτότυπη ιδέα ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν οι διοργανωτές, καθώς το δέντρο βούλιαξε και μετατράπηκε σε ανέκδοτο.

Το 2014 στην κεντρική πλατεία Αριστοτέλους στήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο δάσος, ωστόσο, όσοι περίμεναν κάτι περισσότερο από αυτό, έψαχναν μάταια.

Το 2015 ο δήμος Θεσσαλονίκης ανέθεσε το στολισμό στο κέντρο της πόλης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι είπαν ότι ο στολισμός άγγιξε τα όρια του κιτς.

Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Με την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, η διοίκηση του δήμου ευελπιστεί φέτος να βρει τη χρυσή τομή και να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- μετά από αρκετά χρόνια “φαγούρας”- το θέμα “εορταστικός στολισμός στην πόλη”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.