Όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και τα πέριξ

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Προτελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου αυτό που διανύουμε και πολλοί εκδρομείς έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής στην πόλη. Είτε βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη, είτε στα πέριξ, υπάρχουν επιλογές διασκέδασης για όλα τα γούστα.

Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις του Thestival και επιλέξτε! Καλό σαββατοκύριακο!

Στη Θεσσαλονίκη:

Ρωμαίος και Ιουλιέτα στα Μερκούρεια

romeos.jpg

Στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα χτυπά και φέτος τον Αύγουστο η καρδιά του θεάτρου. Από την ίδια σκηνή, που χρόνια τώρα ο δήμος επιμένει να στηρίζει την τέχνη και ιδιαίτερα το θέατρο, τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2017» μεταδίδουν το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός είναι η ψυχή και η κληρονομιά της κοινωνίας μας.

Για μια ακόμη χρονιά το θεατρικό σανίδι, που στήνουν τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2017» στο Ανοιχτό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Κ.Κουν, Συκιές), παραδίδεται στο ΚΘΒΕ αλλά και σε ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, όπως και στη Θεατρική Σκηνή του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για να παρουσιάσουν τις αξιόλογες και ιδιαίτερα σημαντικές παραστάσεις τους.

Για μια εβδομάδα, από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2017, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις σε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό ραντεβού.

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», με ώρα έναρξης τις 9 μ.μ. Συνολικά θα δοθούν επτά θεατρικές παραστάσεις από ισάριθμες θεατρικές σκηνές.

► ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Νεανική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη»

Λίγα λόγια για το έργο

Μοντέγοι και Καπουλέτοι, δύο οικογένειες που τις χωρίζει για χρόνια μια αιματηρή βεντέτα. Το μίσος των οικογενειών στέκεται εμπόδιο στον έρωτα των παιδιών τους, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Η δύναμη της αγάπης όμως, πρόθυμη να ξεπεράσει κάθε σκόπελο, παλεύει μέχρι το τέλος. Η τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ύμνος στην αγνότητα της αγάπης.

«Αυτά τα βίαια πάθη, βίαια τέλη έχουνε» είναι μια φράση που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτήν την ανυπότακτη λυρική τραγωδία! Ο απόλυτος έρωτας συναντά τον υποκριτικό ρεαλισμό, την ανάγκη να είσαι μεγάλος και να ζεις μέσα σε ανώφελους «καθωσπρεπισμούς» , ξεχνώντας το μεγαλύτερο συναίσθημα….την Αγάπη. Ποσό εύκολα μπορούμε λοιπόν να αγαπήσουμε; Πόσο τολμάμε να αγαπήσουμε ; Πόση δύναμη έχει η αγάπη;

Με τους: Κωνσταντίνα Τσολακίδου, Πορφυρή Μόγκα, Μαγδαληνή Μάρθα, Ανδριάνα Νίκλη, Δήμητρα Αχπαρίδου, Χρήστος Σταυρίδης, Νάσο Παπαδόπουλο, Ερμή-Μιχαήλ Αθανασόπουλο, Διομήδη Αλεβιζάτο, Άγγελο Μοσχόπουλο, Μαρία-Άννα Γιαννακόπουλου, Αλέξανδρο Μαυρουδόπουλο, Θοδωρή Ησαϊλίδη, Έλενα Ιωανίδου, Στέλλα Κασιμίδου, Στέφανο Τσαβέ

Τιμή εισιτηρίων: 5€ γενική είσοδος

O Tonis Sfinos στο Riviera Beach Bar

tonis.jpg

Τσικάκια … ο ένας και μοναδικός performer, showman, ο Tonis Sfinos στο Riviera Beach Bar, το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 23.00.
O Tonis ξαναχτυπά!
“Ααααγαπώ τον τρόπο που χτυπάει η καρδιά σου
όταν βρίσκομαι μεσ’ την αγκαλιά σου”.

Είσοδος 8 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνεται ποτό)

Riviera Beach BAR, 
ΤΟΥΖΛΑ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

Τηλ. 697 661 8406

Kiko Navarro @ Melissa seaside bar στην Επανομή

kiko.jpg

Ο Ισπανός μάγοςεπιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος! O εκρηκτικός Ισπανός DJ & παραγωγός Kiko Navarro στο Melissa seaside bar, την Κυριακή 20 Aυγούστου στις 17.00.

Δωρεάν είσοδος

Melissa Seaside Bar, ΠΟΤΑΜΟΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΥΑΓΙΟ

Ο Kiko Navarro 

Άρχισε να δουλεύει ως DJ το 1990, όπου και έγινε ο resident DJ για το Club Luna στην Μαγιόρκα της Ισπανίας. Από εκείνη την στιγμή το ενδιαφέρον του για την μουσική άλλαξε ριζικά.
Στη συνέχεια ως resident στα διάσημα Pacha (Ibiza) και Space (Ibiza). Το πάθος του για mixing , παραγωγή κομματιών και remixing καθώς και η εμμονή του για επιτυχία, τον έκαναν να επιτύχει το στόχο του, που δεν ήταν κανένας άλλος από το να γίνει ένας επαγγελματίας DJ.
Η μουσική του είναι σίγουρα House. Συνδυάζει στοιχεία από NY και Chicago house με old school & dance floor classics. Η εξέλιξη του set του περιλαμβάνει ακούσματα από deep house , garage , underground, soul, latin, afro και disco, ενώ πάντα βρίσκεται στην αναζήτηση του καλύτερου ήχου που θα κάνει το πλήθος να χορεύει.

Γιάννης Πλούταρχος & Πέγκυ Ζήνα στο Politia live clubbing

ploytarxos zhna.jpg

Γιάννης Πλούταρχος & Πέγκυ Ζήνα στο Politia live clubbing‎, για όσους έμειναν στην πόλη και επιιθυμούν να περάσουν μια βραδιά με καλή λαϊκή μουσική.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Info:

Politia live clubbing‎, 14ο χλμ Θεσ/νίκης – Μηχανιώνας, περιοχή αεροδρομίου
τηλ. κρατήσεων 2310 486956

Ο Νίκος Βέρτης στο Οrama the music show

verths.jpg

Ο Νίκος Βέρτης, μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν στην Αθήνα, ανέβηκε Θεσσαλονίκη.

Μοναδικός καλλιτέχνης, ανήσυχος και δημιουργικός ο Νίκος Βέρτης με την εξαιρετική φωνή και την άψογη σκηνική παρουσία, στο Οrama the music show, φέρνει μαζί του τα τραγούδια του – τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει – το κέφι και τη «θετική» του ενέργεια και κυρίως την ποιότητα στη νυχτερινή διασκέδαση.

Μαζί του θα εμφανίζονται οι Δημήτρης Καραδήμος, Αθηνά Μανουκιάν, Άννα Καμαρινού, Κική Σαββίδου και ο εξαιρετικός Δήμος Μπέης, οι οποίοι υπόσχονται ένα δυνατό, κεφάτο και εκρηκτικό λαϊκό πρόγραμμα με αγαπημένες επιτυχίες του χθες και του σήμερα.

Τιμές:

160 ευρώ φιάλη απλή

180 ευρώ φιάλη σπέσιαλ στα τέσσερα άτομα.

80 ευρώ κρασί στα δυο άτομα…

20 ευρώ εισιτήριο στο μπαρ με ένα ποτό

Info:

Οrama the music show (14o χλμ Θεσ/νίκης – Μηχανιώνας, περιοχή αεροδρομίου, 2310 472323)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 424058, 2310 476720

Στα πέριξ:

Ο Μαγικός Αυλός στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής

magikos aylos.jpg

Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα.

Μετά από 9 μήνες η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ’ έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο.

Info:

Κυριακή 20 Αυγούστου

Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών

Ώρα: 21.00

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

“Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός” στον Πολύγυρο

polygyros.jpg

Ο Δήμος Πολυγύρου με το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» διοργανώνουν την 3η γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «ΓΕΥΣΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης στο προαύλιο του Δημαρχείου με Ωδή στον Αλέκο Σακελλάριο «ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ»

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Πολυγύρου από τις 6.30μ.μ. θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Οι σύλλογοι γυναικών, οι πολιτιστικοί φορείς και οι παραδοσιακοί παραγωγοί του Δήμου Πολυγύρου και χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τα τοπικά προϊόντα, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί σας, έμπειροι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τις νοστιμιές του τόπου μας.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Samothrace World Music Festival

samothrakh.jpg

Το “Samothrace World Music Festival” διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005, στο νησί της Σαμοθράκης και στη συνέχεια μετακόμισε με μεγάλη επιτυχία στην Τραϊανούπολη Έβρου το 2006 και στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ το 2012, 2013 και το 2015. Φέτος, εν έτει 2017, μετά από 12 χρόνια, επιστρέφει στη γενέτειρά του, την πανέμορφη Σαμοθράκη!

Η φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει εξαιρετικούς καλλιτέχνες που πέρα από την διεξαγωγή σεμιναρίων και εργαστηρίων για μουσικούς από όλο το κόσμο, θα πραγματοποιήσουν και συναυλίες για τους λάτρεις της έθνικ μουσικής σκηνής. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια μουσικής, open drum-circle με την δυνατότητα συμμετοχής όλων των παρεβρισκόμενων με δικά τους όργανα και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες μουσικές δραστηριότητες.

Το παγκόσμιο αυτό μουσικό Φεστιβάλ έχει αφενός το στόχο να γίνει κέντρο συνάντησης όχι μόνο μουσικών αλλά και όσων αγαπούν τη μουσική, και αφετέρου να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για μουσικές διδασκαλίες και προσωπικές μουσικές ανταλλαγές, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα άμεσης επαφής με τις παραδόσεις του καθενός.

Samothrace World Music Festival 2017
Σαμοθράκη, Στην Γέφυρα Του Φονιά.
19 & 20 Αυγούστου απο 9 μμ εως 3 πμ

Πρόγραμμα Συναυλιών:

Σάββατο 19 Αυγούστου
9.00 μμ. – 10.00 μμ: Ανοιχτός κύκλος μουσικής για όλους. Φέρτε λοιπόν τα μουσικά σας όργανα!!!
10.00 μμ – 11.00 μμ: Nathaniel (Folk, Blues, Jazz, Improvisation)
11.00 μμ – 12 μμ: Σείριος Σαββαϊδης (Folk)
12.00 μμ – 1.30 πμ: Παντελής Παυλίδης (Αρχαία Λύρα και Λύρα Αιγαίου)
+ Oriental Vibrations, Βασίλης Κωνσταντινίδης (Κιθάρα) Καλαμένιος Ηρακλής (Νευ)
1.30 πμ – 3 πμ: Dj Looney | World Music Chillout Set

Κυριακή 20 Αυγούστου
9.00 μμ – 10.00 μμ: “Η Κρούση της Σαμοθράκης” (Με τον Νίκο Κιουρκτσή – N.Tourbis)
10.00 μμ – 11.00 μμ: Χρήστος Χατζόπουλος (Ούτι), Σοφία Χατζοπούλου (Κανονάκι)
11.30 μμ – 1.00 πμ: “Violonjuko project” Τάκης Μπάρμπας (Κλαρίνο, νευ, βιολοντσούκο, νταρμπούκα) και Δέσποινα Τιάκα (Ακκορντεόν, ντάφ)
1.00 πμ – 3 πμ: Dj Looney | World Music Chillout Set

Καβείρια 2017 στη Σαμοθράκη

 kabeiria.jpg

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης, η Αction Art/Εικαστική Δράση, οργανώνει με την υποστήριξη και χορηγία του Δήμου Σαμοθράκης το πρόγραμμα ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΜΥΘΩΝ, το οποίο περιλαμβάνει αφηγήσεις- παραστάσεις με μουσική και τραγούδι για μικρούς και μεγάλους.

Στόχος του προγράμματος, η συνάντηση με τη Σαμοθράκη του χθες και του σήμερα. Η συνεύρεση, η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών, μέσα από τα παραμύθια, τους μύθους, τους θρύλους, μέσα από την προφορική αφήγηση, που γνωρίζει να υφαίνει όνειρα και τρυφερές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Κυριακή 20 Αυγούστου, 19.00, στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλιάπολης Ιερό των Μεγάλων Θεών.

«Μύθοι & Παραμύθια του νερού των δασών & των Θεών », για μικρούς και μεγάλους.

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση
Σαντούρι, Φωνή : Παναγιώτα Τηγανούρια

Είσοδος Ελεύθερη

Η Ασκητική στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

askhtikh.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, στις 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος, Τάσος Ροδοβίτης

Info:

Αρχαίο Θέατρο Δίου
Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 €

Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο Λόφο της Σάνης

state.jpg

Tο αφιέρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στη Μαρία Κάλλας θα επαναφέρει στη μνήμη μας την εκπληκτική φωνή και παρουσία αυτής της μεγάλης σταρ, που έκανε τομή στην ιστορία της όπερας ορίζοντας την μετέπειτα εξέλιξη του λυρικού τραγουδιού. Η Κάλλας συνδύαζε το θεϊκό ταλέντο της με μια προσωπική ιστορία σαν παραμύθι, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος κατέκτησε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια τον συγκλόνισε με μια θυελλώδη προσωπική ζωή, δημιουργώντας έναν ανεξίτηλο μύθο.

Η Κ.Ο.Θ. είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη δραστηριότητα και πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, από την ίδρυσή της, το 1959. Σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική της διεύθυνση, όπως ο ιδρυτής της, Σόλωνας Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Θυμής, ο Κάρολος Τρικολίδης, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Αλέξανδρος Μυράτ. Το ρεπερτόριό της καλύπτει το σύνολο των μουσικών εξελίξεων, από την μπαρόκ μουσική ως τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα, ενώ το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει κι ένα ευρύτερο πλαίσιο μουσικών ειδών, όπως παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου και συναυλίες συμφωνικού ροκ.

Στη σκηνή του SaniFestival μαζί της θα εμφανιστεί η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη με εμφανίσεις ως μόνιμη σολίστ της Όπερας του Halle (Γερμανία) αλλά και σε πολλές άλλες ανά την Ευρώπη. Η κ. Μαργαρίτη έχει εμφανιστεί επίσης σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ όπερας και λυρικού τραγουδιού. Μαζί της θα είναι και ο καταξιωμένος τενόρος Γιάννης Χριστόπουλους με εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και σε παραγωγές όπερας στο εξωτερικό. Μαέστρος θα είναι ο παγκοσμίως γνωστός Μιχάλης Οικονόμου που κατέχει τη θέση του διευθυντή του Μουσικού τμήματος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, είναι ο μόνιμος μαέστρος στην Φιλαρμονική της Μάλτας, του Gyor της Ουγγαρίας αλλά έχει και τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Φιλαρμονικής του Κατάρ και τέλος είναι ο αρχιμουσικός του διεθνούς διαγωνισμού OPERALIA του PlacidoDomingo.

Συμμετέχουν:

Mουσικοί Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου
Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος)

Info:

Σάββατο 19 Αυγούστου
Sani Resort

Γενική Είσοδος: 20€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

Διογένης Δασκάλου & Monie & Monie Conniente στο Pasir All Day Beach Bar

daskaloy.jpg

O Διογένης Δασκάλου και οι Monie και τους Monie Conniente πάνε Χαλκιδική. Η κεφάτη ομάδα θα παρουσιάσει Stand up Comedy στο Pasir All Day Beach Bar, το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 22:30.

Ελάχιστη κατανάλωση 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Info:

Pasir All Day Beach Bar & More
Περιοχή Στόμι – Παραλία Καλύβων, Χαλκιδική
RSV: 6945708340

Ο Σάκης Ρουβάς στο Markiz Experience

royvas.jpg

Ο κορυφαίος star Σάκης Ρουβάς live on stage, το Σάββατο 19 Αυγούστου, για να απογειώσει το κοινό με ένα εκρηκτικό μουσικό υπερθέαμα στο The Grand Finale του Markiz Experience!

Είσοδος με ποτό: 20 ευρώ
Τιμή φιάλης: 170 ευρώ

Markiz Experience στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6945700705

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.