Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο!

|
ΒΑΣΩ ΛΥΚΟΥΡΙΝΟΥ

Μπορεί όσο βαδίζουμε προς την καρδιά του καλοκαιριού να είναι λιγότερες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις τα σαββατοκύριακα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ακόμη και όταν ο υδράργυρος παίρνει την ανηφόρα και οι περισσότεροι τον δρόμο για Χαλκιδική, υπάρχουν δημιουργικές ομάδες της πόλης που οργανώνουν ενδιαφέρουσες δράσεις για όσους μένουν εντός των τειχών.

Το Thestival ξεχώρισε ορισμένες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις γι’ αυτό το διήμερο και σας τις παρουσιάζει. Επιλέξτε ανάμεσα σε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις για παιδιά αλλά και επιδείξεις γυμναστικής:

Έκθεση κοσμήματος στη νέα παραλία

Kosmhmata.jpg

Τα δυο τμήματα των εργαστηρίων ¨Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών¨ της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, Σχεδιασμός και Κατασκευή Χειροποίητου Κοσμήματος – Μέταλλο, πέτρα και εναλλακτικά υλικά, Μικρογλυπτική Κοσμήματος και Αντικειμένου – παραγωγικό κόσμημα, παρουσιάζουν τη δουλειά των μαθητών τους στην Ομαδική Έκθεση Κοσμήματος ¨ΣΜΙΛΕΥΣΕΙΣ¨.

Η έκθεση γίνεται στη νέα παραλία, απέναντι από την Σχολή Τυφλών, στο γυάλινο περίπτερο ¨ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ¨, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.

Κατά την διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστούν τα κοσμήματα που κατασκεύασαν οι μαθητές της περσινής χρονιάς.

Το βασικό υλικό είναι το μέταλλο, το οποίο διαμορφώνουμε, σφυρηλατούμε και σμιλεύουμε δίνοντας του νέα μορφή πλαισιώνοντας το από πέτρες και πληθώρα άλλων υλικών.

Η έκθεση θα λειτουργεί: από 10:30 μέχρι 14:00 και από 18:00 μέχρι 21:30.

20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

anti.jpg

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης κλείνει φέτος στη Θεσσαλονίκη τα 20 του χρόνια κι επιστρέφει εκεί που μεγάλωσε, στη νέα παραλία.

Το πολιτικό πλαίσιο και πρόγραμμα του φεστιβάλ φέτος δίνει έμφαση στους αγώνες των προσφύγων για ανοιχτά σύνορα και άσυλο, στο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, στους εργατικούς αγώνες και την πάλη της νεολαίας ενάντια στην επισφάλεια, στις διακρίσεις στην εργασία με βάση το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό, στην επίθεση στη δημόσια υγεία, στις αντιστάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και την υφαρπαγή των κοινών αγαθών και των δημόσιων χώρων, στην πάλη ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό, στις απειλές νέων πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή της Μεσογείου· συνολικά 19 πολιτικές συζητήσεις, εργαστήρια και βιβλιοπαρουσιάσεις που συνδιοργανώνονται από δεκάδες συλλογικότητες.

Στις τρεις ημέρες (και νύχτες) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις από σχήματα της πόλης μας, θα ξεσηκωθεί η παραλία με γνωστές μπάντες του δρόμου, θα έχετε την ευκαιρία να περιδιαβείτε εκθέσεις με έργα προσφύγων και ντόπιων, ενώ ο παιδότοπος του φεστιβάλ θα κρατήσει για άλλη μια φορά την καλύτερη παρέα στα παιδιά με εργαστήρια τσίρκου, capoeira, δημιουργικής γραφής και θεατρικά παιχνίδια! Και όταν η βραδιά θα έχει πια προχωρήσει, οι δύο μουσικές σκηνές θα γεμίζουν με 24 συνολικά σχήματα που στηρίζουν το φεστιβάλ. Πολυσυλλεκτικές και στις μουσικές τους θα φιλοξενήσουν από ήχους ηπειρώτικου κλαρίνου, μέχρι βαλκανική dub, κι από κρητικά και έντεχνα ποντιακά μέχρι ska punk, ενώ δεν θα λείπει και το καθιερωμένο ρεμπετολαϊκό γλέντι.

Φέτος το Φεστιβάλ θα γίνει σε ανοιχτό χώρο, χωρίς καμία είσοδο, για να διευκολύνει τη συμμετοχή όλων. Το ραντεβού δίνεται στον Κήπο των Εποχών, στη Νέα Παραλία, ως την Κυριακή 25 Ιούνη μετά τις 19:00!

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Thessbrunch σε ξενοδοχεία της πόλης

thessbrunch.jpg

Τα σαββατοκύριακα της Θεσσαλονίκης απέκτησαν μια νέα γευστική ατζέντα. Τα ξενοδοχεία της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους και μας σερβίρουν το thessbrunch, έναν συνδυασμό του breakfast και του lunch. Το πρωινό εμπλουτίζεται και διαρκεί περισσότερες ώρες, δεν έχει περιορισμούς στις γεύσεις και είναι ανοιχτό σε κάθε είδους πιθανούς συνδυασμούς εδεσμάτων και ροφημάτων.

Αυτή την εβδομάδα, έχει σειρά το Le Palace Art Hotel, στην Τσιμισκή 12. Εκεί σας περιμένει το Σάββατο 24 Ιουνίου πλούσιος μπουφές με ζεστά, κρύα και γλυκά εδέσματα. Το ξενοδοχείο δίνει την επιλογή vegeterian & healthy menu, ενώ η γενική τιμή περιλαμβάνει καφέ/ χυμό. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών τρώνε δωρεάν!

Την Κυριακή 25 Ιουνίου, το Thessbrunch σερβίρεται στο Grand Hotel Palace, από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι. Το μεσογειακό brunch περιλαμβάνει πίτες, μάφινς, smoothies και λαχταριστές τάρτες.

Info:

– Le Palace Art Hotel, Τσιμισκή 12

Τιμή Thessbrunch κατά άτομο 10€. Κρατήσεις στο 2310 257400.

– Grand Hotel Parace, Μοναστηρίου 305

Κρατήσεις: 2310549000-  €20 κατ΄ άτομο & 50% έκπτωση σε κάθε παιδί ηλικίας έως 12 χρονών.

Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη

askhtikh.jpg

Με δύο έξοχες παραστάσεις σε διαφορετικά θέατρα, στην Πυλαία και στο Φίλυρο και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα παρουσιαστεί η «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στις 9.30 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Πυλαίας (Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο) και ακολούθως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Αμαδρυάς, Φίλυρο.

Η «Ασκητική» είναι μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η «Ασκητική» είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης: “Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.”

Επτά επί Θήβας

epta.JPG

Με αφετηρία το Θέατρο Δάσους ξεκινούν το θεατρικό ταξίδι τους οι «Επτά επί Θήβας», η απόλυτη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού που επιστρέφει για ένα νέο κύκλο παραστάσεων με μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και την Κύπρο.

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Δάσους.

Στην εξαιρετικά επίκαιρη πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις και μεταφράζει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας, το ρόλο του Ετεοκλή ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, o Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.

Λίγα λόγια για το έργο

Η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα είναι το θέμα των «Επτά επί Θήβας». Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχτηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη.

Ο Ετεοκλής είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας. Η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση, σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.

Info:

Θέατρο Δάσους
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στις 21.15

Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10 €
Τιμή προπώλησης: 12 €
Κανονικό εισιτήριο: 15 €
Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10 €
ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €
Άνεργοι: Δωρεάν (20 θέσεις για την παράσταση στο Θέατρο Δάσους).

Συναυλία στη μνήμη του Σταύρου Κουγιουμτζή

Kk.jpg

Ένα νέο, ετήσιο θεσμό φιλοδοξεί να καθιερώσει από φέτος το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Βραδιά Τιμής θα είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής από την Κεντρική Μακεδονία, που μπορεί να είναι συνθέτης, στιχουργός ή ερμηνευτής.

Για τη φετινή – εναρκτήρια Βραδιά Τιμής επιλέχτηκε να τιμηθεί με μια μεγάλη συναυλία – γεγονός ο αείμνηστος Σταύρος Κουγιουμτζής, ένας αγαπημένος συνθέτης που φυσικά θα είναι πάντα «παρών» μέσα από τα τραγούδια του και το ξεχωριστό ήθος που διέθεταν τόσο αυτά όσο και η δική του αύρα. Το Σάββατο 24 Ιουνίου2017, στις 21.30, στον ιδιαίτερο χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας θα μας θυμίσουν τα υπέροχα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, την ίδια ώρα που με φόντο τον Θερμαϊκό και την καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη, θα προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη στιγμιότυπα, συνεντεύξεις και άγνωστο υλικό από τη ζωή και το έργο του συνθέτη.

Info:

ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ
ΠΡΟΒΛΗΤΑ Α’ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, 21.30
Είσοδος ελεύθερη

Το Όνειρο της Πέππα

peppa.jpeg

Η Πέππα το Γουρουνάκι, ο μπαμπάς Γουρουνάκης, η μαμά Γουρουνίτσα, ο Τζορτζ, η Μαντάμ Γαζέλα, ο Ντάνι Σκυλάκης, ο Πέντρο Πόνυ, η Σούζυ Προβατίνα και η Ρεβέκκα Κουνέλη σας περιμένουν να ζήσετε μαζί τους το « Όνειρο της Πέππα», ένα σύγχρονο παραμύθι με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, από τη ομώνυμη επιτυχημένη σειρά Peppa Pig μεταφερμένο στην Ελληνική πραγματικότητα.

Η Πέππα ξυπνάει έχοντας δει ένα υπέροχο όνειρο. Μια όμορφη μέρα ξεκινά με τους φίλους της. Παιχνίδι, τραγούδι, χορός, μα η δυνατή επιθυμία της να ζήσει το όνειρο της, τους οδηγεί σε πολλές περιπέτειες. Στην υπαίθρια Γιορτή της Χαράς που διοργανώνει η Μαντάμ Γαζέλα, η ατμόσφαιρα μαγεύει όλα τα παιδιά, όμως η Πέππα νιώθει ακόμα απογοήτευση για το ανεκπλήρωτο όνειρο της. Μπορεί μια ξαφνική βροχή να φέρει τη χαρά και να κάνει τη ζωή υπέροχη σαν όνειρο ?

Μέσα από ιστορίες της παιδικής καθημερινότητας, οι αγαπημένοι χαρακτήρες μαζί με τους μικρούς θεατές, θα παίξουν, θα γελάσουν, θα τραγουδήσουν, θα προβληματιστούν και…θα κυνηγήσουν τα όνειρα τους !!! Το έργο πραγματεύεται τη δύναμη του ονείρου στην τρυφερή παιδική ηλικία και την πραγματοποίηση του μέσα από σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης.

Μία παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα με τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους ήρωες που όμως συνυπάρχουν αρμονικά και δίνουν σημασία στην έννοια της φιλίας και στην αξία της οικογένειας .

Info:

Κυριακή 25 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ.
Θέατρο Κήπου
Τιμή εισιτηρίου:12€
Tιμή προπώλησης 10€

Εκδήλωση για την Κύπρο στην Καλαμαριά

shmaia kyproy.png

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από το πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στις 7.30 το απόγευμα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «΄Αλσους των Αγνοουμένων»

Στις 8.30 μ.μ. η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την κεντρική ομιλία του Επιτρόπου Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτη Φωτίου , στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η βραδιά θα συνεχίσει και θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» Καλαμαριάς, της ΄Ενωσης Ποντίων Καλαμαριάς καθώς και της Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδος.

Zumba Open Masterclass στη Νεα Παραλια

zumba.jpg

Αδειοδοτημένοι Zumba® instructors της πόλης μας κι όχι μόνο θα απογειώσουν τη διάθεσή σας στα ύψη. Το Open Masterclass θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η μουσική θα είναι στη διαπασών και όλη η πόλη θα χορέψει zumba!

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση ποδηλάτου στο κοινό.

Την Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 20:00 στις Ομπρέλες, στη Νέα Παραλία. Είσοδος ελεύθερη.

Περίπατος στη βιομηχανική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης

dot.jpg

Περιηγούμαστε σε μία λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου σημαντική όψη της Θεσσαλονίκης: στη δυτική είσοδο της πόλης, στην περιοχή των Σφαγείων, μία περιοχή στενά συνδεδεμένη με τη βιομηχανική, εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης του 19ου και 20ου αιώνα. Μοναδικά κτιριακά σύνολα, τα άλλοτε αποκαλούμενα «βιομηχανικά παλάτια του 19ου αιώνα», δίνουν την αφορμή να δούμε τι συνέβαινε στη Θεσσαλονίκη δύο αιώνες πριν, με τις μηχανές να δουλεύουν, τους εργάτες να διαδηλώνουν, την πόλη να εκσυγχρονίζεται…

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, η διαδρομή εμπλουτίζεται με μία ξεχωριστή μουσική δράση: εμείς, οι σημερινοί κάτοικοι της πόλης, ζωντανεύουμε και γεμίζουμε τους άδειους βιομηχανικούς χώρους με πειραματικούς και industrial ήχους σε ένα αυτοσχεδιαστικό live από τους μουσικούς της Granny Records και του 1ου Ορόφου!

Info:

Κυριακή 25.06, στις 19:00, στη δυτική είσοδο της πόλης, με αφετηρία το Μουσείο Ύδρευσης.

Δηλώσεις συμμετοχής: info@dot2dot.gr, 2311242382

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ (κανονικό) – 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παρέες άνω των 4 ατόμων)

Τα ραδίκια ανάποδα

radikia.jpg

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα». Μια κωμωδία του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραβασίλη, μουσική του Βασίλη Δημητριάδη, από τις Μορφές Θεάτρου Ο.Π.Α.Π. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ.

Μια μαύρη και άραχλη κωμωδία που και νεκρούς ανασταίνει με τους 13 φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους χαρακτήρες, που τους ενώνει ο σπαραγμός και η θλίψη. Τι μπορεί να κάνει ένας πολιτικός για τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές; Πόσα φαγητά μπορείς να φτιάξεις, χωρίς καθόλου υλικά, ενόψει οικονομικής κρίσης; Πως αντιμετωπίζει μια πολύ πολύ πολύ πλούσια Χήρα τον χαμό του συζύγου της; Υπάρχει άραγε ζωή μετά τον θάνατο; Στους τεθλιμμένους και βαρυπενθούντες θεατές θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία, για ευνόητους λόγους, προκειμένου να λυθεί η απορία του πώς είναι να βλέπεις #ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑΝΑΠΟΔΑ επι σκηνής!

Info:

Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής.

Ανα-τρέφοντας το κοινό μας μέλλον στη νέα παραλία

filoi.png

Πολυεθνικό Γευστικό και Μουσικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έχει τίτλο  “Ανα-τρέφοντας το κοινό μας μέλλον. Feeding our common future / multinational picnic festival. και θα φιλοξενηθεί στον Κήπο της Μεσογείου. Η δράση που περιλαβάνει και Σμυρναίκο γλέντι θα αρχίσει στις 13.00 και θα διαρκέσει έως τις 18.00.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.