Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δράσεις είναι ορισμένες μόνο από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. 

Όσοι παραμείνουν στην πόλη, εκτός από τις πολλές επιλογές για βραδινή διασκέδαση, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτό το διήμερο όπως ποδηλατοδρομία, event χορού, φεστιβάλ Vegan Life, fashion show κτλ.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις για να επιλέξετε αυτή που προτιμάτε:

3ο Thessaloniki Fashion Project (Σαββατοκύριακο)

fashion.jpg

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με πάνω από 2.000 επισκέπτες στις προηγούμενες διοργανώσεις, με τριάντα συμμετέχοντες από τον χώρο της μόδας και του μακιγιάζ, με σεμινάρια και workshops, με γνώση, εμπειρία και φρέσκες ιδέες... η μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς έρχεται για να μας δείξει με πρωτοποριακό τρόπο πως κινείται, λειτουργεί και καταπλήσσει ο κόσμος της μόδας και του μακιγιάζ! Το 3ο Thessaloniki Fashion Project ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 13 Μαίου, στην Αποθήκη Γ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Την πασαρέλα «Catwalk»... θα παρουσιάσει η λαμπερή παρουσιάστρια και ηθοποιός Νικολέττα Ράλλη, παρασύροντας μας στον υπέροχο κόσμο της μόδας για δύο ολόκληρες ώρες. Οι μουσικές... στη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και καθώς πραγματοποείται η πασαρέλα, θα είναι επιμελημένες, από τον Fly 104.

Info:

3ο Thessaloniki Fashion Project
Σάββατο 13 Μαίου 2017
Αποθήκη Γ’ , στο Λιμάνι
Από τις 12.00 το μεσημέρι
Είσοδος: 7 ευρώ

9ος Αριστοτέλειος Δρόμος στο ΑΠΘ (Σάββατο)

aristoteleios dromos.jpg

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας, διοργανώνει τον 9ο Αριστοτέλειο Δρόμο, στον χώρο του ΑΠΘ. Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Χημείου, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 18.30 και θα ακολουθηθεί κυκλική διαδρομή στους δρόμους της Πανεπιστημιούπολης. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση για κίνηση, φυσική δραστηριότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής των φοιτητών και του προσωπικού του ΑΠΘ. Ο δρόμος είναι ανοιχτός σε όλους τους πολίτες και υπάρχουν κατηγορίες για όλες τις ηλικίες.

Στον φετινό Αριστοτέλειο Δρόμο, με σύνθημα «Τρέχουμε στον ίδιο δρόμο – κερδίζουμε τη ζωή», συμμετέχουν οι φορείς: ΚΕΘΕΑ – ΙΘΑΚΗ, ΑΡΓΩ (Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), ΙΑΝΟΣ (Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων), Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, ΟΚΑΝΑ και ΑΡΣΙΣ (Κέντρο Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων).

Το πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Δρόμου:

18:30 Εκκίνηση δρόμου 1000μ για τα παιδιά έως 13 ετών

19:00 Εκκίνηση δρόμου 5.000 μ. (όλες οι κατηγορίες)

19:30 Απονομές

Ημέρες Τουρκικής Εκπαίδευσης (Σαββατοκύριακο)

toyskikh shmaia.jpg

Το Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των στενών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης και την προβολή των Τουρκικών πανεπιστημίων, θα διοργανώσει στην Θεσσαλονίκη «Ημέρες Τουρκικής Εκπαίδευσης» στις 11-14 Μαΐου 2017.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά την διάρκεια της 14ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται στις 11-14 Μαΐου 2017 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO θα γίνουν για 4 ημέρες παρουσιάσεις 5 Τουρκικών πανεπιστημίων: “Çanakkale Onsekiz Mart University”, “Trakya University”, “Kırklareli University” και του “Namık Kemal University” τα οποία είναι μέλη της Ένωσης Πανεπιστημίων Θράκης (ΤUB) καθώς και του “Istanbul University”.

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων (Σάββατο)

makedones.jpg

Οι φοιτητές και οι καθηγητές που επιθυμούν να φοιτήσουν ή να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τα Τουρκικά πανεπιστήμια, μπορούν κατά την διάρκεια των «Ημερών Τουρκικής Εκπαίδευσης» να επισκεφτούν τα σταντ των 5 πανεπιστημίων (HELEXPO Περίπτερο 13 / Σταντ 86) και να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα των πανεπιστημίων, τις ακαδημαϊκές και εκδοτικές δυνατότητες που προφέρουν, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τις εξετάσεις, τις εγγραφές, την ύλη καθώς και θέματα διαβίωσης που αφορούν τους φοιτητές.

Για 2η χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν την Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Πρόκειται για ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός, όπου ΟΛΟΙ οι Μακεδόνες ανταμώνουν σε μια πανδαισία ήχων, χρωμάτων και παραδόσεων. Περισσότεροι από 4000 χορευτές αναμένεται να κατακλύσουν το Στάδιο για να παρουσιάσουν χορούς από όλες τις περιοχές της Μακεδονίας. Παραδοσιακές μακεδονικές ορχήστρες θα ταξιδέψουν τους θεατές από τη μια άκρη της Μακεδονίας μέχρι την άλλη. Μακεδονικές φορεσιές από τη Φλώρινα μέχρι την Καβάλα θα συνθέσουν το μωσαϊκό της γνήσιας Mακεδονικής Παράδοσης. Η καρδιά της Μακεδονίας θα κτυπήσει ΔΥΝΑΤΑ στο Καυτανζόγλειο στη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων!

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Είσοδος ελεύθερη!

3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης (Σαββατοκύριακο)

festival anakyklwshs.jpg

To 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης πραγματοποιείται έως και την Κυριακή 14 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ΗΕLΕΧPO Α.Ε (Περίπτερο 8, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου).

Το τριήμερο πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

Προβολή του προγράμματος και των δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης
Ημερίδες με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή, το σκανδιναβικό μοντέλο και την κυκλική αλληλέγγυα οικονομία, τη μεταφορά καλών πρακτικών μεταξύ των φορέων της ανακύκλωσης και τη συμμετοχή των δημοτών
Ανάδειξη των συνεργασιών με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τη βελτίωση των διαδικασιών και την αύξηση της ανακύκλωσης
Συμμετοχή όλων των συστημάτων και των ρευμάτων ανακύκλωσης για την προβολή της λειτουργίας τους και των ωφελειών που προκύπτουν
Συμμετοχή μονάδων της εκπαιδευτικής κοινότητας με παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους γύρω από την ανακύκλωση
Οργάνωση διαδραστικών εργαστηρίων παρουσίασης της ανακύκλωσης
Ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών ανακύκλωσης που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico (Σαββατοκύριακο)

elephantastico.jpg

Το 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ συνεχίζεται το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και πλαισιώνεται από προγράμματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως μουσικό-θεατρικά παραμύθια, κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια και ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στην υλοποίησή του συμβάλλουν οι βιβλιοθήκες και τα μουσικά σχήματα του Δήμου, τα Μουσεία της πόλης, το Γενικό Προξενείο της Τσέχικης Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεργάζονται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ – HELEXPO, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, το Μουσείο Κινηματογράφου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η ΧΑΝΘ, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis», το Διαπολιτισμικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και ο παιδικός σταθμός «Σβούρα».

Στη διάρκεια των προγραμματισμένων δράσεων η διοργάνωση θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τα παιδιά, ως μελλοντικούς πολίτες, με παράλληλο στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη γνωριμία και την περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτισμικών ανταλλαγών και συνεργασιών ανάμεσα σε πολίτες και καλλιτέχνες διαφορετικών χωρών.

Η συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα στη Μονή Λαζαριστών; (Σαββατοκύριακο)

kampana.jpg

Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 σε συνεργασία με το ΦΙΞ in art παρουσιάζει την έκθεση «Καμπάνες του κόσμου» έως και την Κυριακή 14 Μαΐου, στη Μονή Λαζαριστών. Η έκθεση ανοίγει ένα παράθυρο στον ηχηρό, και ταυτόχρονα ιερό, κόσμο της καμπάνας και αποτελεί μια περιήγηση στις ποικίλες παραδόσεις του πλανήτη. Σαράντα αντικείμενα από είκοσι διαφορετικές χώρες μας φέρνουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς από την αρχαιότητα έως το σήμερα. Καμπάνες κατασκευασμένες από μέταλλα, ξύλο και κεραμικά μας ταξιδεύουν από τη Γκάνα και την Βραζιλία ως την Ισπανία και την Ελλάδα.

Τα αντικείμενα του εργαστηρίου, ανήκουν στην μουσειακή συλλογή «περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών», η οποία έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά», σε επιμέλεια του PepBeltranRamirez.

Η επίσκεψη στην έκθεση διαρκεί μία ώρα και συμπεριλαμβάνει ξενάγηση, διαδραστική αφήγηση για την ιστορία της κάθε καμπάνας και χρόνο πειραματισμού-παιχνιδιού με τα εκθέματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλεφωνικά: 6932 775694. Το αντίτιμο της έκθεσης είναι 5€. Μειωμένο εισιτήριο των 3€ για σχολεία, φοιτητές και ανέργους.

Info:

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 9/5 – Κυριακή 14/5
Ωράριο έκθεσης: 9:00 – 20:00

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου (Σαββατοκύριακο)

ekthesh vivlioy.jpg

Το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του βιβλίου που διοργανώνεται στη χώρα μας έρχεται στη ΔΕΘ – Helexpo στις 11 Μαϊου. Πρόκειται για έναν πολιτιστικό θεσμό με διεθνή χαρακτήρα που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο του βιβλίου και έγινε σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες και τους φίλους του βιβλίου.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης σημαίνει:

Θεματικές Εκδηλώσεις / Λογοτεχνικές Συναντήσεις / Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών / Φεστιβάλ Μετάφρασης / Ημερίδες, Εργαστήρια, Ομιλίες / Στρογγυλά Τραπέζια / Επαγγελματικές Συναντήσεις / Φιλολογικό Καφενείο / Προβολές / Εικαστικά και Θεατρικά Δρώμενα / Παιδική, Εφηβική και Εκπαιδευτική γωνιά

H Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης σε αριθμούς:

10.000 τ.μ.

400 εκθέτες

250 εκδηλώσεις

Περισσότερες από 20 χώρες

Περισσότεροι από 250 Έλληνες και ξένοι συγγραφείς

Info:

Σάββατο 13 Μαΐου 2017: 10:00 – 22:00
Κυριακή 14 Μαΐου 2017: 10:00 – 21:00

11 -14 Μαΐου 2017 ΔΕΘ – HELEXPO, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 13 & 15

Είσοδος ελεύθερη

Το Τέλος του Παιχνιδιού (Σαββατοκύριακο)

telos.png

Μετά τον «Βυσσινόκηπο» και τη «Βασίλισσα της Ομορφιάς», η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», συνεχίζοντας τον νομαδικό της βίο, επανέρχεται με ένα ακόμα σπουδαίο έργο. Πρόκειται για το «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ, που ανεβαίνει σε συνεργασία με το Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Δημήτρη Ναζίρη και Έφη Σταμούλη στους κεντρικούς ρόλους.

Στο εμβληματικό έργο του κορυφαίου δραματουργού, ο Χαμ, ένας ανάπηρος αφέντης και εξουσιαστής, ζει το δικό του τέλος του κόσμου. Με μόνη συντροφιά τον υπηρέτη του Κλοβ και τους δύο γέρους γονείς του, που ζουν μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες, ο ήρωας του Μπέκετ προσπαθεί να διαχειριστεί την κωμωδία και την τραγωδία της ίδιας της ζωής.

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ & 8€ (φοιτητικό & ανέργων)

Νόστος (Σαββατοκύριακο)

Nostos.jpg

Η πρωτότυπη παράσταση γεμάτη συναίσθημα που συνδυάζει δημιουργικά διαφορετικές τέχνες και τεχνικές, θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Koldo Vio, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Μια σύγχρονη παράσταση κουκλοθεάτρου με ηθοποιούς, κούκλες, μουσικές, σκιές και χρώματα η οποία φωτίζει τις μνήμες μας, μπλέκοντας τις ιστορίες πέντε διαφορετικών ανθρώπων που, μετά από πολλά χρόνια, επιστρέφουν στην πατρίδα τους: στο Αφγανιστάν, στην Αλβανία, στην Μπουρκίνα Φάσο, στη Γουατεμάλα και στην Ελλάδα.

Ένα έργο που μιλάει για το ταξίδι της φυγής και την επιστροφή ανθρώπων απ' όλο τον κόσμο που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, αλλά και τη νέα πραγματικότητα στην οποία καλούνται να προσαρμοστούν και να αποδεχτούν, διαπιστώνοντας όμως όταν επιστρέψουν, πως τίποτα δεν είναι όπως το άφησαν, ακόμη και οι ίδιοι.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, Μεταμορφώσεως 7-9
Σάββατο 13/05/17, στις 21.00 και Κυριακή 14/05/17, στις 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Νύχτες τρόμου (Σαββατοκύριακο)

tromoy.jpg

Για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στους φίλους του τρόμου και όχι μόνο, ανανεωμένο και έτοιμο για ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, με τέσσερις ακόμα πόλεις, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τη Ρόδο και το Ηράκλειο, να προστίθενται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας τα τείχη τους, έτοιμες να το υποδεχτούν.

Οι Νύχτες Τρόμου αποτελούν το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα, και ένα από τα πιο ανερχόμενα της Ευρώπης, έχοντας ήδη τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας. Στη Θεσσαλονίκη "έρχονται" στις 11 – 17 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο ΒΑΚΟΥΡΑ 1 & 2.

Καθημερινά θα προβάλλονται 6 ή και 8 ταινίες μεγάλου μήκους, μαζί με πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

Τα εισιτήρια συνεχίζουν να είναι σε προσιτές τιμές: Απλό 6€, Ημερήσιο 10€, Full Pass 40€

Λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας (Σαββατοκύριακο)

akoystiko.jpg

Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, συνεργάζεται για 5η συνεχή χρονιά με το θέατρο Σοφούλη και παρουσιάζει την κωμωδία του Χαλ Σάλουεν «ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ».

Συνομιλούν, λένε τα νέα τους, είναι φίλοι, γίνονται φίλοι...
Λύνουν τα προβλήματά τους, μαλώνουν, χωρίζουν, ερωτεύονται...
Είναι πολύ απασχολημένοι, δίνουν ραντεβού, δεν εχουν χρόνο..
Μιλάνε πολύ, κάνουν τα πάντα ... ακόμη και σεξ...
Όλα αυτά όμως... χωρίς να συναντηθούν!
Λένε να βρεθούν αλλά...
Μια παρέα αντικαθιστά την ανθρώπινη επαφή με τηλέφωνα, mail και υπολογιστές. Δεν έχουν χρόνο να βρεθούν από κοντά ή μήπως φοβούνται;

Info:

Σάββατο 13 και 20 και Κυριακή 14 και 21 Μαΐου στις 21.00
Γενική είσοδος 8 ευρώ

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά

Δεσποινίς Τζούλια (Σαββατοκύριακο)

tzoylia.jpg

Η «Πολιτεία Θεάτρου» παρουσιάζει το αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» (Fröken Julie) (1888) σε σκηνοθεσία Μαρίας Μπαλτατζή.

Η Δεσποινίς Τζούλια, κατατάσσεται στα νατουραλιστικά έργα του Στρίντμπεργκ, δηλαδή έργο στο οποίο είναι καθοριστική η καταλυτική επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του ψυχισμού και των παθών του ατόμου, υπό το πρίσμα μιας ντετερμινιστικής προσέγγισης, έτσι όπως ορίστηκε κατά βάση από το νατουραλιστικό κίνημα με προεξάρχοντα τον Αντρέ Αντουάν. Ωστόσο η ανάλυση, εμβάθυνση και διάσπαση του «Εγώ» διαρρηγνύει χωρίς προσχήματα τα στεγανά του όποιου «καθαρόαιμου» νατουραλισμού.

Ακατάλληλο για ανηλίκους.

Info:

Πολιτεία Θεάτρου, Ολύμπου 88 (Αρχαία Αγορά)
Παρασκευή-Σάββατο 5-6/12-13/19-20 Μαίου

Ώρα Παράστασης: 21.30
Θέσεις περιορισμένες / Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

Τηλ.2310272909-2310285452-6974195079

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (με ποτό) Φοιτητικό/Κάρτα Ανεργίας: 7 ευρώ

Γκλούμ (Σαββατοκύριακο)

gloym.jpg

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου τριήμερου οι C For Circus επιστρέφουν στο Θέατρο Αμαλία με την παράσταση Γκλούμ. Η ομάδα θεάτρου C. For Circus παρουσιάζει την παράσταση “ГЛУМ”, βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, διασκευασμένη όμως σύμφωνα με τη δυναμική και τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες.

Πρόκειται για μια σάτιρα της εποχής του μεγάλου Ρώσου δραματουργού, της περιόδου του ρεαλιστικού ρεύματος στη ρωσική λογοτεχνία, που καυτηριάζει με χιούμορ διαχρονικά κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως η ματαιοδοξία και η κενότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, η δημόσια εικόνα-ως εργαλείο απάτης και αυτοεξαπάτησης, οι προκαταλήψεις και ο συντηρητισμός και η διαπλοκή της εξουσίας και των εκπροσώπων της ανώτερης κοινωνικής τάξης.

Το “ГЛУМ” που ως λήμμα σηματοδοτούσε την απάτη, είναι η ιστορία του Γκλούμοφ, το όνομα του οποίου αποτελεί λογοπαίγνιο.

Info:

Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71 & Παρασκευοπούλου)

Σάββατο 13/5 στις 21.00 και Κυριακή 14/5 στις 19:00
Τιμές εισιτηρίου: Κανονικό 12 ευρώ, Φοιτητικό, ανέργων 8 ευρώ

Kafkas's Freaks (Σαββατοκύριακο)

kafka.jpg

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης για δύο σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και την θριαμβευτική παρουσίασή της στο γνωστό κεντρικό και εναλλακτικό LOST THEATRE του Λονδίνου το έργο «Kafkas's Freaks» με τον Νικόλα Βαγιωνάκη, επιστρέφει και πάλι στη Θεσσαλονίκη για 4 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία.

Μέσα σε ένα κλουβί τσίρκου τρία καφκικά πλάσματα (για κάποιους freaks), καταγγέλουν ένα ολόκληρο σύστημα, αψηφώντας τον φόβο της προσωπικής και κοινωνικής απομόνωσης αντιστεκόμενοι στις συνθήκες που τους έχουν επιβληθεί. Ένα συμπαγές καφκικό τρίγωνο που αναφέρεται στη πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης θέτοντας έννοιες όπως εγκλωβισμός, φόβος, εκβιασμός, ταπείνωση, απόρριψη και τη δύναμη της αυτοσυντήρησης.

Info:

Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου 

Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71 & Παρασκευοπούλου)

Σάββατο στις 19.00 και Κυριακή στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό)

Ολεάννα (Σαββατοκύριακο)

Oleana.jpg

Η “Ολεάννα”, έργο εμβληματικό του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, παρουσιάζεται από τις 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο OLVIO και τώρα έρχεται και στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αυλαία. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και η Κατερίνα Παπουτσάκη στο ρόλο της φοιτήτριας, παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας, αναμετρώνται με σφοδρότητα στο ευαίσθητο πεδίο της εκπαίδευσης.

Ένας επιτυχημένος Καθηγητής Πανεπιστημίου προτείνει σε μια νεαρή φοιτήτριά του ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς εκείνη ανησυχεί, ότι θα αποτύχει στις εξετάσεις. Μια συνήθης, όμως, συμφωνία εξελίσσεται σε μια βίαιη λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά αντιπαράθεση: η φοιτήτρια τον κατηγορεί για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχλησηκαι για τον καθηγητή το όνειρο της μονιμοποίησης και της αγοράς ενός καινούργιου σπιτιού καταρρέει.

Info:

Θέατρο Αυλαία (πλατεία ΧΑΝΘ)

Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Μαίου στις 21:00

Εισιτήρια: 15€ κανονικό, 13€ μειωμένο (για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ).

The RING (Σαββατοκύριακο)

ring.jpg

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη πρωταγωνιστούν σε μια σουρεαλιστική κωμωδία, με θέμα τον έρωτα και την αιώνια σχέση ανδρών και γυναικών.

Πρόκειται για το έργο της Λεονόρ Κονφινό "RING", που θα παρουσιαστεί στην σκηνή του θεάτρου «Αριστοτελείον».18 διαφορετικοί ρόλοι που θα ερμηνεύσουν με πάθος και πολύ κέφι, οι δύο πρωταγωνιστές.
Ο έρωτας μας αγγίζει όλους, από την εποχή του Αδάμ και της Εύας έως και σήμερα. Γονείς, εραστές, ξένοι, παιδικοί φίλοι, νέοι, γέροι, σύζυγοι, χήρες, το πάθος μας βάζει πάντα να μονομαχούμε μέσα στην δική του παλαίστρα, στο δικό του ρινγκ (Ring).

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 13 Μαΐου 21:15 & Κυριακή 14 Μαΐου 20:00
Εισιτήρια | 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65).

Οι από πάνω (Σάββατο)

apo panw.jpg

Μια μετακόμιση φέρνει τα πάνω κάτω στην ήδη ταραγμένη ζωή πέντε φίλων. Ο Βαλεντίνο (Νίκος Μουτσινάς), η Αλέκα (Θωμαϊς Ανδρούτσου), η Ιωάννα (Ντορέττα Παπαδημητρίου), ο Στάθης (Σόλων Τσούνης) και η Ελευθερία (Ματίνα Νικολάου) πιστεύουν ότι μετακόμισαν από πάνω τους δυο δολοφόνοι. Η Αβέλα (Μαρία Κατσανδρή) και ο Κάϊν (Πρόδρομος Τοσουνίδης).

Η προσπάθεια τους να ανακαλύψουν αν όντως είναι δολοφόνοι γίνεται το κεντρικό θέμα της παράστασης μέσα από γκάφες, χορό και απόλυτη τρέλα!!!
Οι από πάνω είναι μια τρελή μαύρη κωμωδία που υπόσχεται γέλιο μέχρι τελικής πτώσης...

Info:

Θέατρο Ράδιο Σίτυ, Βασ.Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9 

ΣΑΒΒΑΤΟ : 18.15 & 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 18, 15 & 13 ευρώ

Μάνα θα πάω στο Hollywood (Σαββατοκύριακο)

mana.jpg

H επίκαιρη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τίτλο «Μάνα θα πάω στο Hollywood» θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για ένα τελευταίο σαββατοκύριακο.

Μια σύγχρονη κοινωνική καταγραφή, δοσμένη με τον κωμικοτραγικό τρόπο που μόνο η Δήμητρα Παπαδοπούλου μπορεί να περιγράψει τόσο γλαφυρά, μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ο Έλληνας φοβάται ότι μπορεί να αποτύχει σε ό,τι ονειρευτεί. Ακραίες συμπεριφορές και βίαια ξεσπάσματα κατακλύζουν την καθημερινότητα μέσα στην απόγνωση μας. Αλλά το χιούμορ και το γέλιο πάντα βρίσκουν τρόπο να μας δείξουν την αλήθεια αλλά και τη λύση, που συχνά είναι μπροστά στα μάτια μας και σπάνια μπορούμε να δούμε!

Στο Θέατρο Κολοσσαίον, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Β. Όλγας 150
Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00

Εισιτήρια:

Σάββατο (βραδυνή): 18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης),
Κυριακή: 18 ευρώ (πλατεία), 16 ευρώ (εξώστης).
Φοιτητικό (όλες τις ημέρες): 12 ευρώ.

Έλα με τον κηδεμόνα σου (Σάββατο)

khdemonas.jpg

Δυο από τις πιο επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις του φετινού χειμώνα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά, σε όσους νιώθουν παιδιά και σε όσους... μένουν με παιδιά!

Ένα μουσικό πρόγραμμα σε... οικογενειακή συσκευασία, που απαρτίζεται από δύο μέρη:

Το πρώτο μέρος βασίζεται στη θεότρελη παράσταση «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα», τη μουσικοθεατρική μεταφορά του ομότιτλου best seller της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός), με τους Βανέσα Αδαμοπούλου, Τατιάνα Καλαντζή, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, Νεφέλη Παπαδερού και Γιάννη Χατζηγεωργίου, ενώ το δεύτερο μέρος βασίζεται στο ανατρεπτικό μουσικό πρόγραμμα «Αγαλματάκια Ακούνητα, Αμίλητα, Αγέλαστα», που ανέβηκε φέτος το χειμώνα από τους Λευτέρη Ελευθερίου και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο σημειώνοντας αλλεπάλληλα sold out στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Info:

Θέατρο Εγνατία, Π. Ιωακείμ 1

Σάββατο 13 Μαΐου, στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 12 Ευρώ
Ανέργων – φοιτητικό: 10 Ευρώ
Παιδικό (μέχρι 12 ετών): 8 Ευρώ

Λαϊκά σταυροδρόμια (Σάββατο)

laika.jpg

Ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η αυθεντική ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου και ο εξαιρετικός Στέλιος Διονυσίου συναντιούνται στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki!

Τρεις σπουδαίοι καλλιτέχνες, ο καθένας με τη δική του μεγάλη ιστορία. Ο Χρήστος Νικολόπουλος με αξιοζήλευτη πορεία γεμάτη επιτυχίες, η Πίτσα Παπαδοπούλου με προσφορά-αληθινό πλούτο στη μουσική μας σκηνή και ο Στέλιος Διονυσίου με τη γνήσια λαϊκή φωνή που «μιλάει» στις καρδίες όλων θα σας παρασύρουν με ένα κεφάτο & απογειωτικό μουσικό πρόγραμμα.

Ανεξίτηλα στο χρόνο τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή, μελωδίες του χθες και του σήμερα μία πραγματική γιορτή του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Info:

«Λαϊκά σταυροδρόμια» στο Θέατρο Βεργίνα
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο για λίγες μόνο εμφανίσεις @ 21:45

Τιμή: από 12 ευρώ
Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Καζίνο και ένα ποτό.

Μπάμπης Στόκας & Κώστας Παρίσσης Live (Σάββατο)

stokas.jpg

Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Ελληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο την σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία, συναντάει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ενα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.

Οι δύο τραγουδοποιοί με νέους μουσικούς συνοδοιπόρους, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα από τους Πυξ Λάξ αι τα Υπόγεια Ρεύματα μέχρι τις προσωπικές τους δισκογραφίες, αλλά και τραγούδια φίλων που έχουν αγαπήσει.

Η "Αυλή των Τρελλών" μπερδεύεται με την 'Ασημένια Σφήκα" και ο "Βασιλιάς της Μοναξιάς" με την "Παράξενη Κοπέλλα" σ ενα μαγικό ταξίδι.

Info:

Σάββατο 13 Μαϊου 2017
Mύλος Club, Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30
Εισιτήριο θεάματος: 12 ευρώ

Ο Μάκης Δημάκης στο Voice Live Stage (Σάββατο)

m.jpg

Ο Μάκης Δημάκης επέστρεψε στο Voice Live Stage και ετοίμασε για το κοινό του ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με δικές του επιτυχίες αλλά και γνωστά αγαπημένα κομμάτια άλλων ερμηνευτών. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Voice Live Stage επικρατεί το αδιαχώρητο, με το πρόγραμμα να συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Info:

Voice Live Stage, Φρίξου 6
Τηλ. κρατήσεων: 2310 533332

Είσοδος στο μπάρ με ποτό :15 ευρώ
Τιμή φιάλης : 140 ευρώ / 4 άτομα

Γιασεμής- Κολέτσα- Ανδρουλάκης στα Μαμούνια Live (Σάββατο)

koletsa.jpg

Γιώργος Γιασεμής, Χριστίνα Κολέτσα και Χρήστος Ανδρουλάκης σας περιμένουν στα Μαμούνια Live, για ένα υπέροχο βράδυ με πολύ χορό. Με αγαπημένες επιτυχίες γνωστών συνθετών αλλά και κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία. 

Info:

26ης Οκτωβρίου 58, Βίλκα.

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 557000

Γιώργος Μαζωνάκης και Μαλού στο Stage Live (Σάββατο)

mazo.jpg

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τις live σκηνές της πόλης, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, σε έναν χώρο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά, το Stage Live.

Ο μοναδικός Έλληνας performer, συνδυάζοντας τις ερμηνευτικές του επιδόσεις με την ξεχωριστή σκηνική του παρουσία, μας προσκαλεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε ένα πραγματικό party μέχρι το ξημέρωμα.

Μαζί του η Mαλού, το πιο φρέσκο πρόσωπο της ελληνικής δισκογραφίας, που μετά τις σαρωτικές επιτυχίες της «Μια φορά στο τόσο», «Τους είπες πως» και «Δες με», επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουριο τραγούδι της «Ώρα να γυρίσεις», δια χειρός Γιώργου Σαμπάνη και Ελένης Γιαννατσούλια.

Info:

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο
Stage Live (26ης Οκτωβρίου 27)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 566768

Βασίλης Καρράς- Νότης Σφακιανάκης στην Πύλη Αξιού (Σάββατο)

sfakianakhs karras.jpg

Το πολυσυζητημένο σχήμα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, Βασίλης Καρράς και Νότης Σφακιανάκης ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια στην Πύλη Αξιού.

Το δικό τους μότο " Περπατάμε Παράλληλα απο τον Βορρά μέχρι το Νότο" θα έχει έναν και μοναδικό στόχο. Να περάσει καλά ο κόσμος.

Info:

Πύλη Αξιού, Ανδρέα Γεωργίου 6 (Σφαγεία)

*Απλή Φιάλη: 170€

*Τιμή φιάλης για φοιτητές/άνεργους: 150€ / 6 άτομα

Κρατήσεις: 2310 553158

Ας χορέψουμε όλοι μαζί στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Ευχών (Κυριακή)

xoros.jpg

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας σε συνεργασία με την Intersos και υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας σας προσκαλούν σε μια βραδιά χορών την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 19.30, στο αμφιθέατρο του κήπου των Εποχών (στάση Σχολή Τυφλών).

Η βραδιά απευθύνεται σε πρόσφυγες και Έλληνες και διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος "Προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης με τις τοπικές κοινότητες στη Β. Ελλάδα και στην Ήπειρο".

Ας χορέψουμε όλοι μαζί - "let's dance" open air event!

Στο πρόγραμμα θα λάβουν μέρος:

Η Ομάδα νέων "Heroes of Veria" από το κέντρο φιλοξενείας Βέροιας που θα χορέψουν συριακούς χορούς
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακοπής με χοροδιδάσκαλο την κα Αννα Πασχαλίδη, που θα χορέψει παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς.
Το χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Άνω Τούμπας με χοροδιδάσκαλο το κο Βασίλη Αδαμόπουλου, που θα χορέψει Ελληνικούς χορούς.
Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΧΑΝΘ με χοροδιδάσκαλο τον κο Δημήτρη Δόμβρη, που θα χορέψει μικρασιάτικους χορούς.
Το ΧΟ.ΔΥ.ΘΕ. Το Σεργιάνι Τμήμα Λαϊικών Χορών με χοροδιδάσκαλο την κα Κατερίνα Καρατζά, που θα χορέψουν λαϊκούς χορούς.

Το ζευγάρι Νικόλαος Καζάκος και Λία Βέρρα που θα χορέψουν Αιγυπτιακό χορό.

Έκθεση ζωγραφικής μαθητών από 25 σχολεία (Κυριακή)

polh.JPG

"Τι χρώμα έχει η πόλη σου; Έχει τοίχους καθαρούς και πράσινα πάρκα; Έχει χώρους για άτομα με αναπηρίες, για ποδήλατα, για μουσικές, για βόλτες, για τρέξιμο, για ξάπλες, για ζωάκια, για ηλιοβασιλέματα, για να πεις τη γνώμη σου και να ακούσεις τη γνώμη των άλλων; Ονειρέψου μια πόλη όπως τη θέλεις και μετά κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα με τη στάση σου και τη δράση σου". Μ΄αυτό τον τρόπο προσκάλεσαν οι "Φίλοι της Νέας Παραλίας" τους μικρούς κατοίκους της Θεσσαλονίκης σε έναν μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, με θέμα: "Η πόλη ... το σπίτι μας".

Περίπου 600 παιδιά, 6 έως 12 ετών, από 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου και ζωγράφισαν τη θάλασσα, τον ουρανό, τον αστικό ιστό, το πράσινο, τους δρόμους, κοιτάζοντας την θάλασσα από την πόλη ή την πόλη από την θάλασσα. Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση την Κυριακή 14 Μαΐου, στο περίπτερο του Κήπου της Μεσογείου, όπου θα γίνει και απονομή βραβείων και επάθλων.

Info:

Κυριακή 14 Μαΐου, στις 12:00, στο περίπτερο του Κήπου της Μεσογείου.

Vegan Life Festival Thessaloniki (Κυριακή)

vegan.jpg

Το Vegan Life Festival Thessaloniki απευθύνεται σε όλους και όλες που ενδιαφέρονται για τον ειρηνικό vegan τρόπο ζωής, τα ζώα, το περιβάλλον, την υγεία τους και θέλουν να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του vegan τρόπου ζωής, τόσο από καταξιωμένους επιστήμονες όσο και ενεργά μέλη της vegan κοινότητας στην Ελλάδα.

Μας προσκαλεί όλους να γνωριστούμε στo πλαίσιo ενός νέου θεσμού που ξεκίνησε το 2016 με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και που συστήνει τον ειρηνικό τρόπο ζωής μέσα από ομιλίες, εργαστήρια, ενημερωτικό υλικό, παρουσιάσεις εταιρειών που παρέχουν vegan προϊόντα και υπηρεσίες, βιβλία και αμέτρητες πεντανόστιμες vegan γεύσεις!

Είσοδος ελεύθερη

Info:

Κυριακή 14 Μαϊου στις 13:00
Vegan Life Festival
Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία (Κυριακή)

Podhlata.jpg

Για δέκατη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει την πανελλαδική ποδηλατοπορεία, η οποία οργανώνεται από τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 14 Μαΐου. Αιτήματα αυτής της δράσης είναι μεταξύ άλλων η ποδηλατική ασφάλεια, η ύπαρξη ποδηλατολωρίδων και η προώθηση της συνδυασμένης μετακίνησης του ποδηλάτη με τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς.

Η δέκατη Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία έχει ως αφετηρία το Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ ώρα εκκίνησης έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα.

Συναυλία με το Δημήτρη Ζερβουδάκη για τη Μαρία & το Νίκο (Κυριακή)

zerb.jpg

Ο Πολιτιστικός Κλειγένης μαζί με το Δημήτρη Ζερβουδάκη και την Ευτυχία Μητρίτσα κάνουν ένα μουσικό βήμα στις 14 Μαίου 2017 και ώρα έναρξης 20:00 στην αίθουσα τελετών ΑΠΘ για δύο νέους από την Ιερισσό που είχαν τροχαίο ατύχημα.

Συμμετέχουν οι χορωδίες του πολιτιστικού συλλόγου Ιερισσού "Ο Κλειγένης" και Δήμου Βόλβης, μαέστρος Σταύρος Καραμάνης.

● Προπώληση εισιτηρίων 10 ευρώ στα καταστήματα ΙΑΝΟΣ Θεσσαλονίκης

● Υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου

Για όσους θέλουν να ενισχύσουν οικονομικα:

Τράπεζα Πειραιώς- IBAN: GR2301722850005285054575923

Ο Βίος του Ευστράτιου Γραφή Πρώτη (Κυριακή)

bios.jpg

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Ευστράτιου, ενός νεοέλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, που πια μετρά τις τελευταίες ώρες ζωής. Ο Ευστράτιος, μεγαλωμένος στην Βροντού, ένα χωριό της Πιερίας στους πρόποδες του Ολύμπου, παίρνει την απόφαση να αποκηρύξει το παρελθόν του και να διαγράψει την ιστορία του, όταν έφηβος εγκαταλείπει οριστικά τον τόπο του για να αναμετρηθεί φιλόδοξα με τη ζωή. Όταν η κόρη του Σωσάννα, σε μια προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού, ζητήσει απαντήσεις για το άγνωστο παρελθόν του πατέρα της, τότε θα ξεκινήσει ένα ταξίδι, χωρικό και χρονικό, στις πιο παλιές και ανομολόγητες μνήμες. Η Σωσάννα, με μόνη πληροφορία το όνομα της γενέτειρας του πατέρα της, φτάνει στην Βροντού. Εκεί συνδιαλέγεται με όλες τις φωτεινές και σκοτεινές πτυχές, που χάραξαν το δρόμο του Ευστράτιου.

Info:

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 & ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ
ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ, ΕΔΕΣΣΗΣ 6, ΑΝΩ ΛΑΔΑΔΙΚΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

«ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι: ...και με τη Νίκη!» (Κυριακή)

Mpantarismenoi.jpg

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει την ευκαιρία στην ομάδα των «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένων», διευρυμένη πια και με άλλους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, να επιστρέψουν στη ...δράση με μια επιθεώρηση για το πρόσφατο παρελθόν και το σήμερα, στο Βασιλικό Θέατρο από τις 29 Απριλίου, και με στόχο να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι.

Μετά από την πολυαναμενόμενη τους επιστροφή με την επιθεώρηση «P.I.G.S. Resurrection», οι «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι», η γνώριμη πια στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης ομάδα ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, ετοιμάζονται για νέες σκηνικές περιπέτειες και ακροβασίες. Ήταν να μην αναστηθούν! Αυτή τη φορά το «κακό» θα συμβεί στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, έτσι όπως θα μπαίνει η Άνοιξη. Εκεί πρόκειται να «χτυπήσουν», με μια διευρυμένη ομάδα κρούσης και με όπλα τους τα εύστοχα νούμερα, τις κεφάτες χορογραφίες, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και, πάνω από όλα, το κέφι, το μπρίο και την αγάπη στο συνάδελφο που τους χαρακτηρίζει.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου
Κυριακή 14 Μαΐου, στις 19.00.

Caveman (Κυριακή)

cavrman.jpg

Η επιτυχία Caveman επιστρέφει στο Θέατρο Εγνατία την Κυριακή 14 Μαΐου στις 21.30. Στον ρόλο του Caveman, σ΄ έναν από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς ρόλους των τελευταίων δεκαετιών ο Θανάσης Βισκαδουράκης!

Ο Caveman είναι πλέον ένα σύμβολο και ήταν η αιτία να αναπροσδιοριστούν οι σχέσεις των ζευγαριών και να αντιληφθούν ότι το μυστικό της συμβίωσης κρύβεται στην κατανόηση της διαφορετικότητας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών...
Όλοι μέσα μας κρύβουμε έναν Caveman και αυτός είναι ο λόγος της απόλυτης ταύτισης με τον ήρωα. Μέσα από τα δικά του μάτια συνειδητοποιήσαμε αυτά που ήταν μπροστά στα δικά μας μάτια...Ο Caveman είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας και για αυτό παραμένει εδώ και μια δεκαετία πρώτος στην αγάπη των θεατών!

Info:

Caveman του Rob Becker
Κυριακή 14 Μαΐου, Ώρα : 21.30
Στο Θέατρο Εγνατία (Π. Ιωακείμ 1)