Με τη φωταγώγηση του εορταστικού διακόσμου στην πλατεία Αριστοτέλους, από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, εγκαινιάστηκε απόψε το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Χριστούγεννα μαζί». Ο δήμος Θεσσαλονίκης επέλεξε για τη φετινή εορταστική περίοδο έναν λιτό στολισμό, ο οποίος φέρει την υπογραφή του σκηνογράφου Απόστολου Βέττα και της ομάδας του. 

"Ο φετινός διάκοσμος είναι αποτέλεσμα ομόφωνης ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Είναι ένα παραμύθι. Το αναθέσαμε στον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, Απόστολο Βέττα. Θέλαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Αυτό αφήνει τη φαντασία σας να τρέξει" εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, με αφορμή το καράβι που στήθηκε στην Αριστοτέλους.

Στην εκδήλωση μουσικό τόνο δίνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθως εμφανίστηκε το χορευτικό σχήμα «Jingle Jitterbugs».

Υπενθυμίζεται ότι έως την 31η Δεκεμβρίου ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει περί τις 130 εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν δράσεις για παιδιά, μουσική, χορό, εικαστικά, θέατρο και παράλληλα δρώμενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ τον Γιάννη Μπουτάρη να χορεύει επί σκηνής.