Με λάμψη γέμισε το πάρκο μικρασιατικού και θρακικού ελληνισμού στην Τούμπα, όπου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του γιορτινού χωριού που στήθηκε στην πλατεία, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μετά από παραχώρηση του χώρου από τον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Τη φωταγώγηση του δέντρου έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελή Φιλιππίδη, οι οποίοι κι έδωσαν το σήμα για να αρχίσει η γιορτή. Στις δηλώσεις του, ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε ότι η απόφαση για τη δημιουργία του χώρου ήταν μια κίνηση για τη στήριξη της αγοράς της Τούμπας κι εξέφρασε την ελπίδα του ο κόσμος να βγει για ψώνια ενόψει και των γιορτών. Από την πλευρά τπυ, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, δεσμεύτηκε ότι κάθε χρόνο η Τούμπα θα έχει το δικό της χριστουγεννιάτικο χωριό.

Το "παρών" στημ εκδήλωση για τη φωταγώγηση έδωσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης καθώς και πλήθος δημοτών της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν με κολακευτικά λόγια για την πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου.

Τον μουσικό τόνο δίνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης και οι χορωδίες: 4ου Κ.Α.Π.Η., Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας, Παλαιών Προσκόπων & Οδηγών Θεσσαλονίκης, Μουσικής Σχολής “Σύνθεσις”.

Δείτε τα βίντεο του Thestival: