Mata Hari: Το μπαρ “σύμβολο” της Μενεμένης κλείνει 30 χρόνια και το γιορτάζει!

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Είναι μερικά μαγαζιά που μέσα στα χρόνια έχουν εξελιχθεί σε στέκια. Έχουν γίνει συνώνυμα με την περιοχή στην οποία λειτουργούν. Ένα τέτοιο καφέ – μπαρ είναι η Mata Hari στη Μενεμένη, η οποία την Κυριακή κλείνει 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και το γιορτάζει, προσκαλώντας παλιούς φίλους, αλλά και όσους επιθυμούν να τη γνωρίσουν.

Η Mata Hari είναι δημιούργημα του Θεοδώρου Μυλωνά και πλέον τη λειτουργούν οι δύο γιοι του. Ο Θανάσης και ο Στέλιος.

Έμπνευση από τη Γερμανία, διακόσμηση από όλο τον κόσμο

Το 1986 γυρνώντας από τη Γερμανία , ο Θεόδωρος Μυλωνάς θέλησε να ξεκινήσει κάτι δικό του. Έτσι δημιούργησε την Μata Harι, το όνομα της οποίας εμπνεύστηκε από ένα αντίστοιχο μπαρ στη Γερμανία. Στον κ. Θόδωρα και τη γυναίκα του Ουρανία άρεσαν τα ταξίδια. Όταν επέστρεφαν από κάθε ταξίδι έφερναν μαζί τους και ένα σουβενίρ το οποίο τοποθετούσαν στο αγαπημένο τους μαγαζί.  Έτσι χρόνο με το χρόνο η Μata απέκτησε την σπάνια αισθητική και ατμόσφαιρα που διαθέτει σήμερα και έχει κάνει τους Μενεμενιούς και όχι μόνο να την έχουν βάλει στην καρδιά τους.

Από τον πατέρα στους γιους

Πριν από περίπου 15 χρόνια ο κ. Θόδωρος έδωσε τόπο στα νιάτα κι ανέλαβαν ενεργό ρόλο οι δύο γιοί του, Στέλιος και Θανάσης. «Από μικροί εγώ και ο αδερφός μου βλέπαμε τον πατέρα μας πώς δουλεύει και δεν είχαμε τίποτα άλλο στο μυαλό μας εκτός από το να αναλάβουμε το μαγαζί. Μας άρεσε το κλίμα και η ατμόσφαιρα», δηλώνει στο thestival.gr, ο Στέλιος Μυλωνάς. Όπως τονίζει βασικό προτέρημα της Mata Hari εκτός από τον καφέ, το κοκτέιλ και το ποτό, είναι η οικογενειακή ατμόσφαιρα του μαγαζιού. «Στη Mata πήγαιναν οι πατεράδες και πλέον έρχονται οι γιοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι άμα έρθεις σε μας θα βρεις μια παρέα να κάτσεις» προσθέτει.

Η ήρεμη δύναμη και το μυαλό του μαγαζιού σαν μεγαλύτερος είναι ο Θανάσης. “Με τον Θανάση είμαστε σαν ένα. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Αυτός πιο συγκρατημένος εγώ πιο παρορμητικός» λέει γελώντας ο Στέλιος.

Στη Mata Hari εργάζονται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά και μόνο νεαρά παιδιά που μένουν στη Μενεμένη, γεγονός που ενισχύει το οικογενειακό κλίμα της επιχείρησης.

“Καφές, κοκτέιλ, μπύρα και νόστιμες λιχουδιές»

Ο καφές το πρωί και τα κοκτέιλ το βράδυ είναι τα δυνατά σημεία της “Mata”, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί προτιμούν μια κανάτα μπύρα, συνοδευόμενη από τα περίφημα finger foods του μαγαζιού.

Στα θετικά του καταστήματος μπορεί να προστεθεί το ότι είναι φιλικό προς τους ιδιοκτήτες σκύλων. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς η «μασκότ» του μαγαζιού είναι η Μάτα, το πανέμορφο θηλυκό Golden Retriever του κ. Θόδωρα.

«Το πάρτι για τα 30 χρόνια την Κυριακή»

Tην Κυριακή στις 17.00, λοιπόν η Mata Hari θα γιορτάσει τα 30 χρόνια λειτουργίας της με ένα ξέφρενο πάρτι. Στα decks θα βρίσκεται ο Ηλίας Κόζας, frontman των Koza Mostra. Στο πάρτι θα προσθέσει τη δική της νότα η ομάδα του κινητού μπαρ “Pig Nose”, ενώ θα προσφέρονται και νόστιμα finger foods.

Info
Οδός: Κυρίμη 12 Μενεμένη
Ώρες λειτουργίας: 08.00 π.μ– 02.00 π.μ
Facebook: ΜΑΤΑ HARI
Τηλέφωνο: 2310 737016

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.