Ετοιμάστε τα πιρούνια σας! Ξεκινά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας

|
THESTIVAL TEAM

Η πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης, η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην κουζίνα αποτέλεσε την αφορμή για να διοργανωθεί το Φεστιβάλ…

Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης. Αυτό ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πρόσθεσε το φαγητό, πέρα από το να καλύπτει απλές βιοτικές ανάγκες, είναι και «Ευ Ζην»” ενώ υπογράμμισε ότι στόχοι της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του πολιτισμού στο τραπέζι και των τοπικών ελληνικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, τόνισε ότι υπήρξε προβληματισμός, όσον αφορά την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, στην δυσχερή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, που διανύουμε. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, στην τελική απόφαση, ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η πλευρά της διοργάνωσης που έχει να κάνει με την τουριστική ανάδειξη της Θεσσαλονίκης, την αναπτυξιακή της προοπτική αλλά και την τόνωση του κλάδου εστίασης.

Επίσης, όπως αποκάλυψε ο κ. Πέγκας, από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου θα στηθεί ένα περίπτερο πληροφόρησης του Φεστιβάλ, από ανακυκλώσιμα υλικά, στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων και το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.