Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Δύο νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το “Αγαπώντας τον Πάμπλο”. Η άνοδος και η πτώση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, Πάμπλο Εσκομπάρ, μέσα από τα μάτια της ερωμένης του και διάσημης δημοσιογράφου Βιρχίνια Βαγιέχο.

Από σήμερα έχετε την ευκαιρία να δείτε την “Συμμορία των 8”, την “γυναικεία” βερσιόν της κλασσικής ταινίας “Συμμορία των 11” που γεννήθηκε στα 60ς και έγινε ιδιαίτερα αγαπητή από την παρέα του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Loving Pablo – Αγαπώντας τον Πάμπλο

pablo-1.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η άνοδος και η πτώση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, Πάμπλο Εσκομπάρ, μέσα από τα μάτια της ερωμένης του και διάσημης δημοσιογράφου Βιρχίνια Βαγιέχο. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του Εσκομπάρ στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της Βαγιέχο με τίτλο «Loving Pablo, Hating Escobar».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΛΕΟΝ ΝΤΕ ΑΡΑΝΟΑ

Σενάριο: ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΛΕΟΝ ΝΤΕ ΑΡΑΝΟΑ

Ηθοποιοί: ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΖ, ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ, ΠΙΤΕΡ ΣΚΑΡΣΓΚΑΡΝΤ, ΤΖΟΥΛΙΕΤ ΡΕΣΤΡΕΠΟ

Διάρκεια: 123 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΙΣΠΑΝΙΑ & ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Ocean’s 8 – Η Συμμορία των 8

ocean-1.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πάνε πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στην Ντέμπι Όσεαν (Σάντρα Μπούλοκ) να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες, ξεκινώντας από την παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου Μίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ). Μαζί, προσλαμβάνουν και τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα (Κάλινγκ), την πορτοφολού Κοστάνς (Ακουαφίνα), την εξπέρ στις διαρρήξεις Τάμι (Πόλσον), τη χάκερ Νάιν Μπολ (Ριάνα) και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ (Μπόναμ Κάρτερ). Ο στόχος είναι $150 εκατομμύρια δολάρια σε διαμάντια – διαμάντια που θα βρίσκονται στο λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ (Χαθαγουέι), η οποία θα παρουσιάζει την εκδήλωση της χρονιάς, το Met Gala. Το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Όμως όλα πρέπει να τρέξουν ρολόι, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΓΚΑΡΙ ΡΟΣ

Σενάριο: ΓΚΑΡΙ ΡΟΣ

Ηθοποιοί: ΣΑΝΤΡΑ ΜΠΟΥΛΟΚ, ΑΝ ΧΑΘΑΓΟΥΕΪ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΝΑΜ ΚΑΡΤΕΡ, ΚΕΪΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ, ΜΙΝΤΙ ΚΑΛΙΝΓΚ

Διάρκεια: 110 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.