Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Τρεις νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στους κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας.

Στην ταινία 1968 ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ο Τζέιμς Φρανκό με το «The Disaster Artist» μας παρουσιάζει όλο παρασκήνιο και την αληθινή ιστορία γύρω από την καλύτερη «κακή» ταινία όλων εποχών. Το «The Room», του Τόμι Γουάιζο.

Τέλος πρεμιέρα κάνει το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, όπου ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα.

1968

tainia-1.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ).

Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας ολόκληρης χώρας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ

Σενάριο: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ

Ηθοποιοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ, ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΙΤΣΗΣ, ΟΡΦΕΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΚΑΝΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΞΕΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΔΑΜΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΛΙΝΑΚΗ

Διάρκεια: 93 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Χώρα παραγωγής: ΕΛΛΑΔΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

The Disaster Artist

disaster.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το «The Disaster Artist» είναι η αληθινή ιστορία της δημιουργίας της ταινίας «The Room», που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Πολίτης Κέιν των κακών ταινιών». Η κλασική καλτ ταινία του Τόμι Γουάιζο συνεχίσει να προβάλλεται σε sold out προβολές για πάνω από μια δεκαετία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΪΜΣ ΦΡΑΝΚΟ

Σενάριο: ΣΚΟΤ ΝΙΟΥΣΤΑΝΤΕΡ & ΜΑΪΚΛ Χ. ΓΟΥΕΜΠΕΡ

Ηθοποιοί: ΝΤΕΙΒ ΦΡΑΝΚΟ, ΤΖΕΪΜΣ ΦΡΑΝΚΟ, ΑΡΙ ΓΚΡΑΪΝΟΡ

Διάρκεια: 103 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩN

Maze Runner: The Death Cure – Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία

cure.jpg

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε αυτό το μεγαλειώδες φινάλε της εποποιίας του Λαβύρινθου, ο Τόμας πρέπει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει, στην τελευταία τους και πιο επικίνδυνη αποστολή μέχρι τώρα.

Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WKCD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους.

Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία:
ΟΥΕΣ ΜΠΟΛ

Σενάριο:Τ.Σ. ΝΟΟΥΛΙΝ & ΤΖΕΪΜΣ ΝΤΑΣΝΕΡ

Ηθοποιοί: ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΚΛΑΡΚΣΟΝ, ΜΠΑΡΙ ΠΕΠΕΡ, ΟΥΙΛ ΠΟΥΛΤΕΡ, ΕΙΝΤΑΝ ΓΚΙΛΕΝ, ΝΤΙΛΑΝ Ο’ ΜΠΡΑΪΑΝ, ΚΙ ΧΟΝΓΚ ΛΙ , ΤΟΜΑΣ ΜΠΡΟΝΤΙ- ΣΑΝΓΚΣΤΕΡ, ΤΖΙΑΝΚΑΡΛΟ ΕΣΠΟΣΙΤΟ, ΚΑΓΙΑ ΣΚΟΝΤΕΛΑΡΙΟ

Διάρκεια: 141 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Χρονολογία παραγωγής: 2017

Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ



Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.